EjendomsWatch

Ejendomsinvestorer flygter fra Aberdeen

Kapitalforvalteren Aberdeen Asset Management må konstatere, at der bliver færre investorers penge at forvalte. Til gengæld kan Aberdeen glæde sig over, at aktiverne samlet set stiger i værdi.

Foto: Lefteris Pitarakis

Investorerne har taget benene på nakken og løber nu væk fra kapitalforvalteren Aberdeen Asset Management, skriver Bloomberg.

I en meddelelse gør Aberdeen Asset Management opmærksom på, at pengene strømmer ud af fonden. I alt er der forsvundet 8,9 mia. pund (71,24 mia. kr.) i andet kvartal i såkaldte net outflow.

Heraf, skriver Bloomberg, stammer 1,5 mia. pund (13,36 mia. kr.) fra ejendomme, mens 2,9 mia. pund (25,83 mia. kr.) kommer fra aktier.

Samlet set har Aberdeen Asset Management dog oplevet fremgang. For i alt forvalter Aberdeen 301,4 mia. pund mod 292,8 mia. pund i første kvartal. Det skyldes ifølge Bloomberg en værdistigning af aktiverne.

"Der er mange usikkerheder derude, inklusiv den form, som det britiske samarbejde med EU vil have i fremtiden, som måske underminerer selvsikkerheden i markedet," udtaler Martin Gilbert, der er adm. direktør i Aberdeen Asset Management, og fortsætter:

"Vi er fortsat godt placeret i forhold til - på vores klienters vegne - at udnytte eventuelle svagheder, og vi vil fortsætte med at fokusere på det fundamentale frem for at blive distraheret af larm fra markedet."

Måtte lukke fonde

Samlet set gik værdien af Aberdeens ejendomme tilbage med 1,1 mia. pund (9,8 mia. kr.) i forhold til første kvartal.

Aberdeen genåbnede fornyeligt to af sine ejendomsfonde, som kapitalforvalteren så sig nødsaget til at lukke ned for efter Brexit.

Al handel med fondene blev derfor suspenderet i en længere periode, fordi man frygtede, at investorerne ville sælge ud i panik.

I forbindelse med lukningen af handlen fortalte Aberdeen Asset Managements danske afdeling til EjendomsWatch, at de ville udnytte det usikre marked til at lave opkøb.

Aberdeen vil købe op på usikkert ejendomsmarked

Aberdeen genåbner britiske ejendomsfonde

Capital Investment: Britisk usikkerhed vil løfte dansk ejendomsmarked

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier