EjendomsWatch

Udenlandske anlægsarbejdere i bolignød

En række store anlægsprojekter i det midt- og østjyske skaber akut mangel på boliger til de mange udlændinge, der kommer til området for at arbejde.

Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø

Når arbejdere fra andre lande kommer til landet for at arbejde i længere perioder, kræver det naturligvis et sted at bo.

Men det er blevet sin sag for udenlandske firma at skaffe logi til medarbejderne i særligt det midt- og østjyske, hvor der er gang i adskillige store byggeprojekter. Det skriver Midtjyllands Avis.

"Vi er meget interesserede i møblerede lejeboliger i eksempelvis Silkeborg. Det kan være sommerhuse eller andet. Vi oplever rigtig stor efterspørgsel fra udenlandske entreprenører, der mangler boliger til deres ansatte, som arbejder i Danmark," siger direktør i Feriepartner MOB, Torben Jersild.

Selskabet, der udlejer sommerhuse, har til opgave at finde lejeboliger i Midt- og Østjylland til en række udenlandske firmaer.

"I øjeblikket kører arbejdere fra Flensborg til det midt- og østjyske, fordi der er mangel på boliger. Det bliver heller ikke nemmere af, at det er sommerferie, så alle feriehusene er fyldt op," siger Torben Jersild.

Han mangler over de kommende uger logi i Aarhus, Silkeborg, Herning og Brande til mellem 100 og 150 medarbejdere.

I et lille sommerhus i Svejbæk ved Silkeborg - udlejet af Novosol - bor fire tjekkiske ingeniører, der arbejder på opførelsen af landets største halmfyrede kraftvarmeværk i Lisbjerg ved Aarhus.

De hører til de heldige, der har fået en midlertidig bolig forholdsvis tæt på det sted, de skal arbejde.

"Vi kan være tilfredse med at have fået et sommerhus kun ca. 40 kilometer fra vores arbejdsplads. Nu tager vi snart hjem til Tjekkiet, og jeg ved, at vores arbejdsgiver i Tjekkiet har vanskeligt ved at finde boliger til det næste hold, der skal til Danmark og arbejde," siger Vivi Spacek, der er kraftsværks-ingeniør fra Tjekkiet.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Midtjyllands Avis)

Dansk Byggeri ser positivt på nye klimakrav

Yderområderne får flere tomme boliger

Robotter og droner rykker ind på byggepladserne

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier