EjendomsWatch

Banjospillende hitmager sælger historisk ejendom

Tre investorer køber gammel stationsbygning i Københavns Nordhavn af storsælgende musiker og plademand, der fortæller til EjendomsWatch om sit kærlighedsforhold til ejendommen.

Kjeld Wennick, da han i 2003 var dommer i TV 3's talentkonkurrence "Idols". | Foto: Tine Harden/Polfoto/Arkiv

Kjeld Wennick, plademanden bag den svenske storsællert i 1990'erne, pop-gruppen Ace of Base, har solgt den 111 år gamle tidligere Frihavnens Station, der ligger på Amerika Plads.

Vi er jo ikke 21 mere, så vi har valgt at tynde lidt ud. Small is beautiful. Vi tager lidt ad gangen i det tempo, som vi selv synes. Men lige umiddelbart har vi ikke planer om at sælge mere.

Kjeld Wennick, sælger af Frihavnens Station
Prisen for ejendommen, der i dag er lejet ud til sandwich-restauranten The Bagel Co., er ikke offentliggjort, men salgsannoncen viser en pris på 7,5 mio. kr.

Kjeld Wennick købte selv ejendommen i 2006. Han fortæller, at der ikke er tale om en god forretning for ham rent pengemæssigt.

"For sjælen har det været en god forretning. For min sjæl har det været fantastisk, det kan slet ikke betales i penge," siger Kjeld Wennick til EjendomsWatch og fortsætter:

"Afkastmæssigt har det været sådan, at jeg har været glad om morgenen, når jeg er stået op og har virkelig været lykkelig for at være ejer af den bygning."

Foto: Pr
Foto: Pr
 

Turbulent tilværelse

Stationsbygningen, der blev opført i 1895 af arkitekten Heinrich Wenck, har haft en turbulent tilværelse. Den blev under byudviklingen i området i 2002 nedtaget, men blev få år efter genopført sten for sten. Og det er det arbejde, som Kjeld Wennick ikke kunne stå for.

"Nu har jeg jo en lille arkitekt nede i maven, og den bygning var så spændende, at jeg ikke kunne lade være med at slå til dengang. At markedet så har været dårligt i forbindelse med priser, det er så en anden ting," siger Kjeld Wennick og tilføjer: 

"Vi har haft fornøjelsen af at lave den bygning, som den skulle være, og det har vi været meget glade for. Men nu er tiden til at komme videre med andre forhåbentlig gode oplevelser."

Han fortæller, at han er glad for, at de nye købere vil køre ejendommen videre i samme ånd, som han har haft. Men at det var tid til at komme videre i repertoiret.

Område i udvikling

Det er tre unavngivne investorer, der har overtaget den gamle stationsbygning på Østerbro i København. Ejendommen består af 201 kvm fordelt på to etager og 21 kvm kælder.

"Både ejerne og lejer kommer til at nyde godt af den rivende udvikling omkring Amerika Plads med masser af arbejdspladser og beboere. Vi er glade for at have fundet nye ejere til den historiske stationsbygning," udtaler partner Jesper Norgart fra erhvervsmæglerfirmaet Lintrup & Norgart, som har formidlet handlen, i en pressemeddelelse.

Amerika Plads, der er opkaldt efter de store amerikabåde, har været gennem en byudvikling. I løbet af det næste års tid forventes de sidste byggerier på de havnearealer afsluttet. Det drejer sig om et stort boligkompleks og et kontorhus til 800 Mærsk-ansatte.

Området har allerede flere hundrede boliger, og der er hovedsæder for blandt andet Banedanmark og advokatfirmaet Plesner.

Banjo Boy

Inden Kjeld Wennick, der er født i 1944, forlod musikbranchen i 1999 og begyndte at investere i ejendomme, nåede han over flere årtier at sætte sine aftryk på den.

For allerede i 1960'erne trådte Kjeld Wennick sammen med sin bror Jan ind på den musikalske scene i form af duoen Jan & Kjeld. Her sang og spillede de to brødre på banjo, hvilket de opnåede stor succes med. Faktisk solgte deres indspilning af nummeret "Banjo Boy" 4,5 mio. eksemplarer.

I 1983 startede Kjeld Wennick pladeselskabet Mega Records, som senere skrev kontrakt med verdenssuccesen Ace of Base. Men pladeselskabets udgivelser tæller blandt andet også D-A-D, Savage Rose, Big Fat Snake og ikke mindst Rollo & King.

Kjeld Wennick ejer i dag fortsat flere ejendomme rundt om i København. Ifølge databasen Biq tæller porteføljen blandt andet ejendomme på Langelinie Allé.

Og til spørgsmålet om, hvorvidt der er flere salg på vej, svarer han:

"Vi er jo ikke 21 mere, så vi har valgt at tynde lidt ud. Small is beautiful. Vi tager lidt ad gangen i det tempo, som vi selv synes. Men lige umiddelbart har vi ikke planer om at sælge mere."

Du kan se Kjeld Wennick slå banjoen an og spille nummeret Banjo Boy her.

Købere står på spring til Forsvarets forladte københavnerejendomme

Ejendomsfamilie vil sætte liv i kendt karré

Ejendomme hjælper baron til rekordår  

Mere fra EjendomsWatch

Redder Roof Management: "Vi glæder os til at få skibet på ret køl"

Roof Management kan ånde lettet op, efter at branchekollegaerne fra Nectar Invest overtager ejerskabet fra bl.a. direktør Camilla Dalum og Gefion-direktør Thomas Færch. ”Man havde mistet blikket for det basale,” lyder det fra Nectar-ejer i et interview med EjendomsWatch. Ifølge Roof-direktør har flere købere været på banen. (Opdateret)

Innovater vinder udbud af 100 boliger i Kalundborg

På toppen af bakken ved Kalundborg skal der bygges boliger på 9500 kvm grund. Køb er betinget af lokalplan, som ventes på plads inden for et år. Planen er at finde en køber til projektet. Udviklingschef er optimist.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier