EjendomsWatch

Landsretten afgør mægler-strid om feriepenge for millionbeløb

Der er faldet dom i forbindelse med to Aalborg-mægleres søgsmål mod tidligere arbejdsgiver. Dommen kan føre til flere sager, mener vinder af retssagen.

Foto: Colourbox

Vestre Landsret har stadfæstet dommen fra byretten: Ejendomsmælgerselskabet Thorkild Kristensen er derfor dømt til at betale både feriepenge og sagsomkostninger til to tidligere ansatte. Det skriver Nordjyske.

Sagen er rejst af Bo Lynge, der siden har startet firmaet Aalborg Mægleren, og Claus Nyrup Højsholt-Nielsen, der i dag arbejder for Colliers International. Kort fortalt handler den om, hvordan man fortolker reglerne for feriepenge. De to tidligere medarbejdere var provisionslønnede, men indgik samtidig i puljer med de øvrige ansatte, og deres indtægt hang derfor sammen med størrelsen på puljen.

Omdrejningspunktet i sagen var, hvorvidt de to medarbejdere så mistede indtægt, når de holdt ferie. Det mente retten altså, hvorfor de to har ret til 12,5 pct. af deres løn i feriepenge.

Ifølge Nordjyske løber den samlede regning inklusiv sagsomkostningerne til Ejendomsmælgerfirmaet Thorkild Kristensen op i millionstørrelsen.

Bo Lynge vurderer, at sejren kan få betydning for flere af sine tidligere kollegaer, fordi den fejlagtige praksis har stået på i mange år.

Ejendomsadministrator idømt kæmpebod for direktørtitel

Lægeuddannet ejendomsinvestor idømt tre et halvt års fængsel

Fynsk ejendomsinvestor anker fængelsdom

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier