EjendomsWatch

Milliarder fortsat fanget i britiske ejendomsfonde

Ejendomsfonde nøler med at åbne telefonen for kunder, der vil trække sig ud af fondene.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Mange investorer i britiske fonde, der er investeret i ejendomme, er fortsat fanget. Senest har Aberdeen Asset Management, der ellers lovede at lade folk trække sig ud mandag, meddelt, at dørene forbliver lukket.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer en meddelelse fra kapitalfonden, hvis UK Property Fund har investeret 30 mia. kr. i ejendomme.

"Vi mener, at det er det rigtige at gøre for at give de resterende investorer tid," skriver adm. direktør Martin Gilbert, der holder telefonerne lukket to dage til.

Aberdeen er en af mindst seks ejendomsfonde, der har lukket for alle aktiviteter efter Storbritanniens afstemning om fortsat EU-medlemskab. Samlet har de seks fonde over 23 mia. pund (200 mia. kr.) investeret i ejendomme.

De lukkede ned, fordi investorerne i stor stil begyndte at trække deres penge ud. Det gav risiko for, at fondene kunne blive nødt til at holde brandudsalg af deres aktiver og dermed ødelægge deres egen værdi.

Brexit udløser kaos hos britiske ejendomsfonde

Afstemningen, hvor Storbritannien besluttede at melde sig ud af EU, har ikke bare sendt pundet voldsomt på retur, men også skabt enorm usikkerhed om fremtiden for Storbritannien i EU.

Storbritanniens ejendomsmarked er i forvejen højspændt af underudbud og en større mængde udenlandske købere, der har sendt priserne helt til tops. Derfor er der frygt for et kollaps af boligmarkedet.

"Der bør være et øjeblikkeligt fald i værdien af både erhvervs- og boligejendomme, og usikre byggeprojekter vil sandsynligvis blive skrottet. Det vil ske hurtigt og bliver ganske ukomfortabelt."

"Det er konservativt at forvente et fald i priserne på op til 10 pct. over det næste år, op til 20 pct. i eftertragtede områder," skriver børsmægleren finnCap ifølge erhvervsmediet Business Insider.

Børsnoterede byggeselskaber som Barratt Development og British Land er faldet med omkring 50 pct. i værdi siden afstemningen.

Aberdeen vil købe op på usikkert ejendomsmarked

Capital Investment: Britisk usikkerhed vil løfte dansk ejendomsmarked

Tre store ejendomsfonde stopper handel

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier