EjendomsWatch

Ejendomsfonde skruer værdien kraftigt ned efter Brexit

Aberdeen Asset Managemet skruer værdien betydeligt ned for to britiske fonde efter den finansielle uro i Storbritanien.

Foto: Matt Dunham/AP/Ritzau

Den engelske ejendomsfond Aberdeen Fund Managers Limited, der også er aktiv i Danmark, er ramt af eftervirkningerne af den britisk afstemning om EU, der kan sende landet ud af fællesskabet.

Aberdeen skriver i en meddelse, at man har reduceret værdien af to britiske ejendomsfonde betydeligt. Det sker for at sikre "den mest lige og retfærdige behandling af kunder," hedder det.

Derfor har Aberdeen besluttet, at Aberdeen UK Property Fund og Aberdeen UK Property Feeder Unit Trust gennemfører en midlertidig "justering af aktiepriser," der betyder, at handelprisen fra i dag er nedskrevet med 17 pct.

Det er sket efter konsultation med fondenes valuarer, skriver Aberdeen.

"Justeringen reflekterer den nye markedssituation i ejendomsmarkedet og inkluderer også et eventuelt behov for hurtig realisering af noget af ejendomsporteføljen i tilfælde af, at det skulle blive nødvendigt for at skaffe yderligere likviditet," hedder det.

"Vi er bevidste om, at en 17 pct. nedskrivning af fondens priser kan medføre, at aktionærer, som har placeret indløsningsordrer, vil genoverveje deres beslutning. Derfor er det besluttet midlertidigt at suspendere handel i Fondene fra den 6. juli klokken 12.00 til den 11. juli kl. 12.00 (britisk tid). Aktionærer, som har gennemført handler, har muligheden for at aflyse disse, hvis de ønsker dette," siger Henrik Kruse, Head of Business Development hos Aberdeen Asset Management Denmark i meddelsen.

Brexit udløser kaos hos britiske ejendomsfonde

Det britiske byggemarked skrumper efter Brexit

Økonom efter Brexit: Ejendomsmarkedet har de lange briller på

Mere fra EjendomsWatch

Redder Roof Management: "Vi glæder os til at få skibet på ret køl"

Roof Management kan ånde lettet op, efter at branchekollegaerne fra Nectar Invest overtager ejerskabet fra bl.a. direktør Camilla Dalum og Gefion-direktør Thomas Færch. ”Man havde mistet blikket for det basale,” lyder det fra Nectar-ejer i et interview med EjendomsWatch. Ifølge Roof-direktør har flere købere været på banen. (Opdateret)

Innovater vinder udbud af 100 boliger i Kalundborg

På toppen af bakken ved Kalundborg skal der bygges boliger på 9500 kvm grund. Køb er betinget af lokalplan, som ventes på plads inden for et år. Planen er at finde en køber til projektet. Udviklingschef er optimist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier