EjendomsWatch

Mange retssager i ejendomsbranchen kan undgås

Der er et alternativ til, at lejere og udlejere eller entreprenører og bygherrer tager uenigheder i retten. Men for få i ejendomsbranchen benytter sig af muligheden, mener advokat.

Foto: Colourbox

Det kan i mange tilfælde være en fordel at afgøre stridigheder ved en såkaldt retsmægling i stedet for at tage slagsmålet i en retssal.

Det skriver Berlingske Business i sit annoncetillæg Business Ejendomme.

I ejendomsbranchen kan en retsmægling være en fordel i for eksempel sager mellem en udlejer og en lejer eller sager, hvor entreprenører og bygherrer er blevet uenige.

"Fortjenesten i byggeriet er jo marginal, så der skal ikke gå meget galt, før der er underskud. Der er også mange snitlader mellem entreprenører og underentreprenører og så videre, hvor det kan gå galt, så der opstår konlikter. Der er en kæmpe gevinst ved at få løst disse konlikter så hurtigt og smidigt som muligt. Derfor er man begyndt at bruge mediation og retsmægling, men der er stadig et meget stort potentiale," siger Finn Lænkholm er advokat ved Ingeniørforeningen og selvstændig mediatoradvokat til tillægget.

Retsmægling har eksisteret i lovgivningen siden 2008, men indtil videre er det kun få hundrede sager om året, der bliver afgjort ved retsmægling.

Milliardhandel hos Carlsbergfondet på vej i retsligt efterspil

Lejere skærper protest mod Carlsbergs milliardhandel

Mere fra EjendomsWatch

Redder Roof Management: "Vi glæder os til at få skibet på ret køl"

Roof Management kan ånde lettet op, efter at branchekollegaerne fra Nectar Invest overtager ejerskabet fra bl.a. direktør Camilla Dalum og Gefion-direktør Thomas Færch. ”Man havde mistet blikket for det basale,” lyder det fra Nectar-ejer i et interview med EjendomsWatch. Ifølge Roof-direktør har flere købere været på banen. (Opdateret)

Innovater vinder udbud af 100 boliger i Kalundborg

På toppen af bakken ved Kalundborg skal der bygges boliger på 9500 kvm grund. Køb er betinget af lokalplan, som ventes på plads inden for et år. Planen er at finde en køber til projektet. Udviklingschef er optimist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier