EjendomsWatch

Mange retssager i ejendomsbranchen kan undgås

Der er et alternativ til, at lejere og udlejere eller entreprenører og bygherrer tager uenigheder i retten. Men for få i ejendomsbranchen benytter sig af muligheden, mener advokat.

Foto: Colourbox

Det kan i mange tilfælde være en fordel at afgøre stridigheder ved en såkaldt retsmægling i stedet for at tage slagsmålet i en retssal.

Det skriver Berlingske Business i sit annoncetillæg Business Ejendomme.

I ejendomsbranchen kan en retsmægling være en fordel i for eksempel sager mellem en udlejer og en lejer eller sager, hvor entreprenører og bygherrer er blevet uenige.

"Fortjenesten i byggeriet er jo marginal, så der skal ikke gå meget galt, før der er underskud. Der er også mange snitlader mellem entreprenører og underentreprenører og så videre, hvor det kan gå galt, så der opstår konlikter. Der er en kæmpe gevinst ved at få løst disse konlikter så hurtigt og smidigt som muligt. Derfor er man begyndt at bruge mediation og retsmægling, men der er stadig et meget stort potentiale," siger Finn Lænkholm er advokat ved Ingeniørforeningen og selvstændig mediatoradvokat til tillægget.

Retsmægling har eksisteret i lovgivningen siden 2008, men indtil videre er det kun få hundrede sager om året, der bliver afgjort ved retsmægling.

Milliardhandel hos Carlsbergfondet på vej i retsligt efterspil

Lejere skærper protest mod Carlsbergs milliardhandel

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier