EjendomsWatch

Kommuner har fået sans for ejendomsudvikling

Kommunerne skruer op for projekter, der skal forvandle marker eller tomme industriarealer til nye byområder. Rådgivning til de kommercielle aspekter er et stigende marked for erhvervsmæglere.

Foto: Ritzau Scanpix/Tobias Nicolai

Landets 98 kommuner tænker i dag mere forretningsmæssigt end for få år siden, når det gælder byudvikling, skriver magasinet Teknik & Miljø, der udgives af Kommunalteknisk Chefforening.

En række aktører er enige om, at der er et stigende antal projekter og visioner om nye bydele og erhvervsområder, og at kommunerne generelt går mere realistisk til værks. 

"For 10-20 år siden så vi af og til ambitiøse planer, som viste sig at være vildskud, og som ikke havde afsæt i noget, der var kommercielt bæredygtigt. De seneste 5-10 år har vi oplevet en kraftigt øget bevidsthed om, at udviklingsplaner skal tage afsæt i markedet, for hvis ingen mennesker eller virksomheder ønsker at bo i et område, kan planerne ikke realiseres. Vi udfører mange opgaver for kommuner, og der er ingen tvivl om, at den form for rådgivning vokser for erhvervsmæglerne i disse år," siger Peter Winther, partner og adm. direktør for Sadolin & Albæk, til Teknik & Miljø.

Der er dog stadig farer, som politikere og fagfolk skal vogte sig for. Det drejer sig om grunde, der bliver udbudt til for høje priser, og gælder især i tilfælde af restriktive lokalplaner, hvor der ikke tages højde for, at projektudviklere og andre private aktører skal kunne tjene penge.

Københavns Kommune efterspørger 45.000 boliger frem mod 2027

Aarhus klar til 100.000 kvm grundsalg i ny havnebydel

Dansk Byggeri: Dyrt at være erhvervsfjendsk kommune

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier