EjendomsWatch

Langt færre industriejendomme på Sjælland står tomme

Siden 2011 er antallet af ledige lager- og industriejendomme på Sjælland halveret, viser en opgørelse fra portalen med erhvervslokaler, Oline.

Foto: Colourbox

Industrivirksomhederne i Region Sjælland har allermest damp på kedlerne, viser en række nye tal fra Oline.dk, landets største portal med erhvervslokaler. Der er blevet halvt så mange tomme fabriksbygninger på Sjælland, og lejeniveauet er steget 33 pct., meddeler Oline.

"Sjælland er den region, hvor det ifølge vores data går bedst for industrien, og især i Vest- og Sydsjælland går det stærkt. I øjeblikket står under 2 pct. af lagerhallerne og fabrikkerne tomme - det er en halvering siden 2011, da krisen var værst, og noget af det laveste i hele landet," siger Simon Skou Andersen, adm. direktør for Oline.dk, i meddelelsen.

Han peger samtidig på, at lejeniveauet for lager- og produktionsbygninger er steget markant det seneste år og ligger væsentligt højere end i 2011. Endnu et sundhedstegn er, at antallet af udbudte bygninger er faldet med to tredjedele, mener han.

Også Østsjælland - med blandt andet Køge og Roskilde - klarer sig godt med stigende leje og færre udbudte ejendomme, men kan ikke helt følge det høje tempo i Vest- og Sydsjælland.

"Tallene fra Oline.dk afspejler, hvad vi ser i vores daglige arbejde. Regionen er kommet af med en pæn portion tomme ejendomme. Det er en fordel, at mange fabrikker og lagerbygninger ligger tæt ved motorvejsnettet. Inden for det seneste par måneder har vi selv afsluttet tre større udlejninger i erhvervsområdet Stop 39 ved den sydlige afkørsel ved Slagelse," lyder det fra Henrik Nikolajsen, partner i Nybolig Erhverv Jørgen Klode med afdelinger i Slagelse, Næstved og Roskilde, i meddelelsen.

I Region Sjælland under ét står kun omkring 2 pct. af fabrikkerne tomme. På landsplan er tallet 3 pct.

Samme billede gælder for udviklingen i lejeniveauerne: På landsplan er lejen steget knap 4 pct. det seneste år, men ligger fortsat 2 pct. under niveauet fra 2011. I Vest- og Sydsjælland er lejen derimod forøget hele 33 pct. de seneste 12 måneder og ligger næsten 34 pct. højere end for fem år siden. Lejeniveauet i Østsjælland er steget godt 11 pct. på et år og ligger nu 8 pct. højere end i kriseåret 2011.

Tallene er baseret på knap 800 udbudte lokaler til produktion og lager, udbudt via Oline.

Ny chef skal gøre ejendomsportalen Oline.dk mere kendt

Regionale forskelle i lejeniveauet for butikker

EDC-chef vil forny en konservativ branche

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier