EjendomsWatch

Danske aktier har kurs mod næststørste fald nogensinde

Briternes beslutning om at forlade EU giver rystelser på den finansielle markeder kLoden rundt.

Foto: Mark Lennihan/ AP / Polfoto

Det danske aktiemarked oplever fredag morgen en af de største nedture nogensinde, efter at briterne har stemt for at forlade EU-samarbejdet ved torsdagens folkeafstemning.

Det toneangivende C20 Cap-indeks dykker hele 8 pct. til 942,6, hvilket - hvis det holder dagen igennem - vil være det største fald på én dag nogensinde. Det hidtil største fald var i starten af februar, hvor indekset dykkede 5,4 pct.

Indekset er dog kun lidt over fire år gammelt, og hvis man går længere tid tilbage, svarer fredagens fald til det næststørste fald nogensinde, hvis man kigger på C20, der var forgængeren til C20 Cap-indekset som det mest vigtigste indeks.

Det største fald var under finanskrisen i 2008, hvor indekset faldt 11,1 pct. på en dag.

C20 Cap-indekset blev stiftet i november 2011, da medicinalkoncernen Novo Nordisk med sin høje markedsværdi fyldte meget i indekset og dermed var meget styrende for retningen. C20 Cap-indekset blev dog først det toneangivende indeks i februar 2013.

I det nye indeks kan en aktie maksimalt vægte 20 pct., hvilket skal give et mere retvisende billede af udviklingen på det danske aktiemarkedet.

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier