EjendomsWatch

Danmark får alligevel ikke en ny dagligvarekæde

To tidligere Dagrofa-direktør dropper planer om en ny købmandskæde, der skulle have åbnet næste år.

Foto: Charlotte de la Fuente/Polfoto

Dagligvarekoncernen Dagrofa, der står bag kæderne Meny, Spar, Kiwi, Min Købmand og Let-Køb, bliver alligevel ikke udfordret af en ny, selvstændig kæde af købmænd.

De to tidligere Dagrofa-direktører Michael Østergård og Bjarne Bak har skrottet planerne om at etablere butikskæden Dygtige Købmænd, som skulle have åbnet til april.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Baggrunden for den nye købmandskæde var, at de to tidligere Dagrofa-bosser var blevet kontaktet af butiksejere, der ikke længere kunne se fidusen i at være en del af Dagrofas kæder.

Derfor gik de i gang med at undersøge muligheden for at etablere en kæde, der kunne stå uden for de etablerede af slagsen.

"Dette projekt lukkes ned med udgangen af juni måned, da det ikke er lykkedes at tiltrække et tilfredsstillende antal købmænd," siger medstifter Michael Østergård til Dansk Handelsblad.

Michael Østergård er tidligere kædedirektør i Dagrofa og har en fortid i både Coop og Dansk Supermarked. Bjarne Bak har stået i spidsen for discountkæden Kiwi.

Da Dygtige Købmænd blev præsenteret i starten af året, lød meldingen fra de to stiftere, at de ville stjæle købmænd fra Dagrofa og nå et trecifret millionbeløb i omsætning allerede inden lanceringen.

Siden måtte de udsætte lanceringen i nogle måneder på grund af problemer med en grossistaftale. Nu bliver butikskæden droppet helt.

Dermed får Dagrofa, der er en af landets største dagligvarekoncerner, indtil videre lov til at beholde de købmænd, der angiveligt skulle have kontaktet Dygtige Købmænd med planer om at bryde ud.

Dagrofa råder over mere end 400 butikker i deres købmandskæder Spar, Min Købmand og Let-Køb. Derudover har de over 100 Kiwi-butikker og 119 butikker i Meny-kæden.

De andre aktører på dagligvaremarkedet tæller Dansk Supermarked og Coop samt en række discountkæder, herunder Lidl, Aldi og Rema 1000.

Købmandskæmpe vil på storindkøb i ejendomme

Dagrofa på vej med 50 nye Meny-supermarkeder

 

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier