EjendomsWatch

Uro i møbelkæde før salg til britisk kapitalfond

Det skabte røre i Boconcept, da hovedaktionæren sidste efterår meldte ud, at han ville sælge alle sine A-aktier, skriver Børsen. Forhandlinger har nu ført til en fælles løsning.

Foto: PR

Bestyrelsen i møbelkæden Boconcept gjorde store øjne, da hovedaktionær og næstformand, Viggo Mortensen, sidste efterår meldte ud, at han agtede at sælge alle sine A-aktier, der reelt sikrer kontrollen i selskabet.

Det skriver Børsen.dk

Resten af bestyrelsen og aktionærerne sad nemlig kun på B-aktierne, og det gjorde, at Viggo Mortensen kunne sælge sine A-aktier til en ny kontrollerende aktionær med et efterfølgende pligtmæssigt overtagelsestilbud til B-aktionærerne, hvor prisforskellen på A- og B-aktier kunne være helt op til 50 pct.

"Så sagde jeg, at nu vil jeg gerne have bolden over i vores lejr. Derefter blev vi enige i bestyrelsen om prisen på A- og B-aktierne, selv om der var købere, der ville tilbyde ham mere for hans A-aktier," siger Peter Thorsen til mediet og påpeger, at det centrale for bestyrelsen var at få den bedst mulige pris for B-aktierne.

Forhandlingerne endte ud med, at den britiske kapitalfond 3i afgav et tilbud på Boconcept på samlet 1,45 mia. kr., hvilket er syv gange mere end værdien på selskabet, da det var mindst værd. Buddet lyder på 615 kr. pr. A-aktie og 500 kr. pr. B-aktie. Det betyder en prisforskel på 23 pct. og en fortjeneste til Viggo Mortensen på 27 mio. kr.

Salget af Boconcept til 3i ventes at blive gennemført inden for den kommende måned.

Kapitalfond får grønt lys til at købe møbelkæde for 1,5 mia. kr.

Møbelkæde på vej i armene på kapitalfond 

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier