Uro i møbelkæde før salg til britisk kapitalfond

Det skabte røre i Boconcept, da hovedaktionæren sidste efterår meldte ud, at han ville sælge alle sine A-aktier, skriver Børsen. Forhandlinger har nu ført til en fælles løsning.
Foto: PR
Foto: PR

Bestyrelsen i møbelkæden Boconcept gjorde store øjne, da hovedaktionær og næstformand, Viggo Mortensen, sidste efterår meldte ud, at han agtede at sælge alle sine A-aktier, der reelt sikrer kontrollen i selskabet.

Det skriver Børsen.dk

Resten af bestyrelsen og aktionærerne sad nemlig kun på B-aktierne, og det gjorde, at Viggo Mortensen kunne sælge sine A-aktier til en ny kontrollerende aktionær med et efterfølgende pligtmæssigt overtagelsestilbud til B-aktionærerne, hvor prisforskellen på A- og B-aktier kunne være helt op til 50 pct.

"Så sagde jeg, at nu vil jeg gerne have bolden over i vores lejr. Derefter blev vi enige i bestyrelsen om prisen på A- og B-aktierne, selv om der var købere, der ville tilbyde ham mere for hans A-aktier," siger Peter Thorsen til mediet og påpeger, at det centrale for bestyrelsen var at få den bedst mulige pris for B-aktierne.

Forhandlingerne endte ud med, at den britiske kapitalfond 3i afgav et tilbud på Boconcept på samlet 1,45 mia. kr., hvilket er syv gange mere end værdien på selskabet, da det var mindst værd. Buddet lyder på 615 kr. pr. A-aktie og 500 kr. pr. B-aktie. Det betyder en prisforskel på 23 pct. og en fortjeneste til Viggo Mortensen på 27 mio. kr.

Salget af Boconcept til 3i ventes at blive gennemført inden for den kommende måned.

Kapitalfond får grønt lys til at købe møbelkæde for 1,5 mia. kr.

Møbelkæde på vej i armene på kapitalfond 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende