EjendomsWatch

Udskilningsløb i gang hos landets specialbutikker

Discountbutikker og supermarkeder presser specialbutikker inden for fødevareområdet hårdt, trods isolerede vækstkæder som Lagkagehuset.

Foto: Cecilie Smetana/Polfoto/Arkiv

På trods af fremgang for kæder som Lagkagehuset og Slagtermesteren er de mindre butikker i specialfødevarebranchen pressede. Det viser opgørelsen "Kæder i dansk detail" fra analyseinstituttet Retail Institute Scandinavia, skriver Dansk Handelsblad.

Bagerbranchen, der har otte kæder, oplevede således en tilbagegang på 28 pct. i antallet af butikker fra 2011 til 2015, og kædernes omsætning faldt med omkring 23 pct. i samme periode, skriver bladet.

Det sker til trods for vækstmotoren Lagkagehuset, der i øjeblikket ekspanderer stort på butiksantal.

Slagtere holder omsætning

Selvom udviklingen for slagterforretningerne er mindre hård, så går antallet af slagtere tilbage. Dog holder branchen fast i den samlede omsætningen i perioden.

Direktør i Retail Institute Scandinavia uddyber hvorfor til bladet.

"Selvom de danske forbrugere søger mod supermarkederne, når de handler kød, er de stadig ikke i tvivl om, at kvaliteten er bedst hos slagterbutikkerne," siger Henning Bahr.

Lagkagehuset sættes til salg for 1 mia kr

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier