EjendomsWatch

Ejendomsinvestor fra Køge har forbindelse til Panama-papirer

Tidligere byrådsmedlem for Socialdemokraterne optræder i de såkaldte Panama-papirer som medejer af to nu lukkede selskaber i skattelyet De Britiske Jomfruøer.

Foto: Arnulfo Franco/AP/Polfoto

Direktøren i ejendomsselskabet CC Ejendomme fra Køge, Carl Christensen, optræder i de såkaldte Panama-papirer som medejer af to nu lukkede selskaber i skattelyet De Britiske Jomfruøer, skriver Dagbladet Køge. Begge selskaber var kunde hos en af verdens største udbydere af skattely-løsninger, det panamanske advokatfirma Mossack Fonseca,

Det tidligere byrådsmedlem for Socialdemokrater bekræfter i en mail over for Dagbladet Køge sin forbindelse til selskaberne Queens & Partners Ltd. og Fareham Real Estate S. A. Ifølge Panama-papirene er Carl Christensen beneficiary i Fareham Real Estate S. A., der blev registreret i skattelyet Panama i 2007.

Han skriver i en e-mail til Dagbladet Køge, at han optræder i Panama-papirerne "ganske enkelt fordi jeg er registreret i de offentliggjorte papirer, hvilket der jo ikke er noget odiøst i. I 2003, hvor en eventuel udflytning fra Danmark var på tale, var etablering af selskab en mulighed. En mulighed, der aldrig er brugt - det har blot kostet nogle private udgifter i de mellemliggende år. En privat udgift, som jeg jo heller ikke har fradrag for."

Beneficiary dækker over en person, der er berettiget til at få den økonomiske gevinst ved et foretagende. Personen kan være ejeren eller en tredjemand. Af Panama-papirerne fremgår det, at selskabet Fareham Real Estate S. A. fra den 15. januar 2017 er struck off , hvilket vil sige, at selskabet ikke har været i stand til eller har fravalgt at betale sin licens. I offshore-selskaber er det ofte lig med at lukke et selskab, omend selskabet kan blive aktiveret igen, hvis det atter begynder at betale licens.

Nordea Rusland-chefer investerer i danske ejendomme

Eks-millionærs navn optræder i Panama-papirer: "Det siger mig intet"

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier