EjendomsWatch

Bella Center-ejer får tilført 105 mio. kr. i frisk kapital

BC Hospitality Group forbedrer selve driften, men nedskrivninger halverer bundlinjen, viser årsrapporten. Ejere har igen i 2015 skudt nye penge ind.

Foto: PR

(Overskrift rettet 7.6.2016 med tydeliggørelse af, at det er Bella Centers ejer og ikke Bella Center, der har fået kapital tilført)

(Artikel rettet 8.6.2016 med korrekte oplysninger om indregning af datterselskabet Forum, nedskrivninger, resultatforventninger og baggrund for kapitalforhøjelse)

Hovedstadens markante hotel- og konferenceoperatør, BC Hospitality Group, løftede sin effektivitet i 2015, men omkostninger til omstruktureringer præger resultatet, viser selskabets årsrapport.

Den basale drift viser et løft i driftsresultatet på 24 pct. til 113 mio. kr., men før skat er det som følge af nedskrivninger og finansielle poster kun 63 mio. kr. tilbage. Det er mere end en halvering fra 130 mio. kr. i 2014, som dog kan tilskrives, at bygninger er revet ned og dermed ikke oppebærer samme værdi.

Toplinjen viser et marginalt løft fra 618 til 623 mio. kr. Med til billedet hører, at BC Hospitality Group med virkning fra 2014 har konsolideret det tidligere datterselskab Forum København ind i koncerntallene. I 2014 udgjorde Forums omsætning 63 mio. kr.

"Selskabet vil fortsætte med at forøge kundeoplevelsen, og en af de seneste initiativer er at udvikle nye restaurantkoncepter på Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky og Copenhagen Marriott Hotel med henblik på at tilpasse koncepterne til hotelgæsterne såvel som at tiltrække nye kunder," skriver BC Hospitality Groups ledelse med adm. direktør Allan Agerholm i spidsen i regnskabet.

105 mio. kr. skudt ind i ny kapital

I årets løb har ejerne, et selskab kontrolleret af kapitalfonden Solstra Capital Partners, skudt 105 mio. friske kroner ind i ny kapital "med henblik på at understøtte selskabet udvikling," hvilket sammen med årets overskud bringer egenkapitalen op på 1,1 mia. kr. Gælden hos bankerne udgør 1,4 mia. kr., og er dermed på samme niveau som året før.

Kapitaltilførslen sker ses i sammenhæng med, at BC Hospitality Group har udviklingen af en helt ny bydel, Bella Kvarter, i støbeskeen.

BC Hospitality Groups portefølje består af Bella Center, AC Hotel Bella Sky, Copenhagen Marriott Hotel, Crowne Plaza Copenhagen Towers, Comwell Conference Center Copenhagen, Copenhagen International Fashion Fair samt Forum Copenhagen på Frederiksberg.

For indeværende år forventer BC Hospitality Group et rekordår med omkring 70.000 besøgende alene i Bella Center.

Den øgede aktivitet ventes at resultere i et driftsresultat, der er 40-50 mio. kr. bedre end i 2015.

BC Hospitality Group har sit moderselskab på Cypern, hvor regnskaberne ikke offentliggøres, fremgår det. Det ultimative moderselskab hedder Alfi 2 Trust og har hjemsted i det britiske skattely, kanaløen Jersey.

Bella Center-ejer vil investere over 7 mia. kr.

Hotelmilliardær tjener 100 mio. kr. og åbner nye hoteller 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier