EjendomsWatch

Økonomisk Ugebrev: Aarsleffs tid som kurskomet er slut

Per Aarsleffs nedjustering efter første halvår er dog mindre dramatisk end kursfaldet på 6,7 pct. viser, skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

Foto: PR

Per Aarsleffs nedjustering efter første halvår er mindre dramatisk end kursfaldet på 6,7 pct. viser.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue, der stadig vurderer, at Per Aarsleff er en solid aktie med et pænt udbytte.

"Per Aarsleff-aktien har været en af de mest succesfulde investeringer de seneste år. Når udbetalt udbytte indregnes, fik de heldigste/dygtigste af Per Aarsleffs aktionærer et afkast af deres investering på 600 pct. ved at købe aktien i december 2012, og sælge den igen i begyndelsen af september 2015," skriver ugebrevet, der tilføjer:

"Men alle succeshistorier får en ende, og siden september 2015 er kursen på Per Aarsleff faldet med 36 pct."

Det vurderer ugebrevet som et ganske voldsomt fald i et marked som i samme periode steg 10 pct.

Aarsleff-chef: Udsatte projekter og hårde vilkår bag nedjustering

Inden man efter nedjusteringen dømmer fiasko og skynder sig at sælge aktien, bør man imidlertid overveje flere spørgsmål, skriver Økonomisk Ugebrev Formue. Såsom hvordan de nye forventninger ser ud i forhold til selskabets tidligere resultater? Er resultatet indledningen på en større tilbagegang? Og hvordan er aktien værdiansat i forhold til indtjeningen efter kursfaldet?

Til det første spørgsmål svarer ugebrevet: Faktisk forrygende godt. Til det næste spørgsmål svarer ugebrevet: Ikke ifølge halvårsregnskabet, hvor man betegner første halvår som "stort set som forventet". For andet halvår er nogle større udbud imidlertid blevet udsat eller ikke vundet i det ventede omfang, ligesom der er vanskelige markedsvilkår i Østeuropa og Rusland.

Ballade om Togfonden kan blive dyr for Aarsleff

Til spørgsmål tre svarer ugebrevet:

"Per Aarsleff handles nu til en ventet Price/Earning på 9,1 i 2016, hvilket er under branchemedianen på 11,6. Samme efterslæb i forhold til konkurrenterne gælder for 2017. Per Aarsleff handles altså både til en generelt lav P/E og specifikt til en lavere forventet P/E end branchen."

Ugebrevet konkluderer dog, at Per Aarsleff efter nogle år som kursmæssig højdespringer nu skifter gruppe og i stedet bør betragtes som en solid aktie med et pænt udbytte.

Kursmålet sættes på et halvt års sigt til 160-180 kr. mod en børskurs fredag på 155,5 kr.

Manglende ordrer medfører nedjustering hos Aarsleff

Aarsleff underskriver kontrakter på Femern

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier