EjendomsWatch

DSB varmer op til trecifret millionhandel

DSB sætter kontorejendom med havnebeliggenhed i hjertet af København til salg. Det er det sidste frasalg i en større portefølje.

Foto: PR

DSB sætter nu en knap 30.000 kvm store kontorejendom på Kalvebod Brygge 32 ved havnfronten syd for Langebro i det centrale København til salg. Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

Ifølge EjendomWatch' oplysninger vil prisen på ejendommen ende på et pænt trecifret millionbeløb.

"Det er en unik erhvervsejendom med store udviklingsmuligheder. Den ligger helt centralt i København, så det er noget ganske særligt, vi nu sætter på markedet, og vi forventer stor interesse fra både danske og udenlandske investorer. Det er den sidste ejendom i det nye forretningsområde, der er opstået omkring Kalvebod Brygge, og der forventes mulighed for at bygge minimum yderligere to etager på bygningen," siger Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme, i pressemeddelelsen.

Til at varetage salget har DSB indgået et samarbejde med Pricewaterhousecoopers - Real Estate.

DSB napper shoppingcenter fra Danica og Nordea

Første ejendom bliver solgt sidst

DSB Ejendomme har siden 2003 arbejdet på at udvikle og sælge de centralt beliggende jordarealer ved Kalvebod Brygge, hvor området indtil 1999 fungerede som godsbanegård. I første omgang blev grundene, der i dag rummer Rigsarkivets magasinbygninger, SEB-banks hovedsæde samt Arp-Hansens hotelkompleks Tivoli Hotel & Congress Center og Wakeup Copenhagen, solgt fra i årene 2005 til 2008.

Familieejet hotelkæde er kommet i milliardklubben

Senest har DSB betinget solgt en større grund til Ikea, hvor der forventes vedtaget en lokalplan i efteråret, der vil give mulighed for, at bygge et IKEA varehus, 500 ungdomsboliger samt et Cabinn-hotel, som bliver Danmarks største hotel med 1.200 værelser. Og nu har DSB så sat den sidste ejendom på Kalvebod Brygge til salg.

Hotelmilliardær tjener 100 mio. kr. og åbner nye hoteller

Ikea foreslår varehus i det centrale København

"Da bygningen blev opført i starten af 1970’erne, var det den første bygning i et ellers helt bart havneområde, men siden er udviklingen gået stærkt, og i dag er den pudsigt nok den sidste bygning, der bliver solgt. Området er snart færdigudviklet og er endt med at blive et flot og moderne kvarter i det centrale København," siger Jes Transbøl.

Tomgangen i kontorejendomme falder

ATP køber kontorejendom for 235 mio. kr.

 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier