EjendomsWatch

Aldi-kæden fortsætter sin danske arterieblødning

Nyt 2015-underskud på næsten 300 mio. kr. Venter store butiksinvesteringer i år.

Foto: Marc Tirl/picture-alliance/dpa/AP

Discountsupermarkedet Aldi kan stadig ikke får forretningen til at løbe rundt i Danmark. Det viser regnskabet for Aldi Holding, der er blevet offentliggjort.

Regnskabet viser, at Aldi tabte markante 297 mio. kr. i 2015 på trods af en vækst i omsætningen til 3,6 mia. kr.

"Selv om vi har lukket adskillige butikker, har der været en stigning i omsætningen. Resultatet er ikke blevet som forventet, hvilket skyldes stigende omkostninger og store investeringer," skriver Aldi i regnskab.

"Ledelsen vurderer, at resultatet ikke er tilfredsstillende, hedder det videre.

Det er da også længe siden, at Aldi har kunnet bare lugte et plus på bundlinjen. I 2014 gav selskabet et underskud på 265,4 mio. kr., og en servietudregning viser, at kæden siden 2010 har tabt 950 mio. kr. i Danmark.

I regnskabet mener ledelsen dog, at udviklingen vil blive bedre i 2016.

"Også i 2016 vil der fortsat blive foretaget store investeringer såvel i butiksnettet som i personale- og organisationsstrukturen. Alligevel forventer ledelsen en stabilisering af resultatet for 2016," skriver Aldi i sit regnskab.

Det danske dagligvaremarked er i hård konkurrence i disse år. Dansk Supermarked og Coop investerer begge milliardbeløb i nye butikker og butiksrenoveringer.

I forbindelse med regnskabet for 2015 fortalte Dansk Supermarkeds administrerende direktør Per Bank, at konkurrencen fortsat vil være på discountbutikkerne.

"Drømmescenariet ville være, hvis alle kunder gik efter økologi og kun ville have de varer, der er bedst. Man kan prøve at tale et stort ryk mod økologi og kvalitet op, men det er ikke det, vi ser," sagde direktøren.

På samme tidspunkt offentliggjorde Dansk Supermarked, at man vil åbne flere Nettobutikker i Danmark.

Købmandskæmpe vil på storindkøb i ejendomme

Dagrofa på vej med 50 nye Meny-supermarkeder

Fakta-butikker gør ondt på Coop

Dansk Supermarked vil årligt investere i butikker for 2 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier