EjendomsWatch

Manglende ordrer medfører nedjustering hos Aarsleff

Tabte eller udskudte ordrer påvirker prognosen for hele året hos den aarhusianske entreprenørkoncern.

Ebbe Malte Iversen, adm. direktør hos Aarsleff. | Foto: PR

Den børsnoterede entreprenørkoncern Per Aarsleff nedjusterer i sit regnskab for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16 forventningerne.

Efter at første halvår er forløbet "stort set" som ventet, bliver selskabet i andet halvår ramt på flere fronter.

"Andet halvår af regnskabsåret vil blandt andet være påvirket af, at større tilbud enten er blevet udsat eller ikke er vundet i det forventede omfang, samt af de vanskelige markedsvilkår i Østeuropa og Rusland. Vi anser disse omstændigheder som enkeltstående eller som forhold, vi kan tilpasse os til," skriver Per Aarsleff i regnskabet for første halvår.

Selskabet venter nu et resultat før skat på 400 mio. kr. mod tidligere forventet 430 mio. kr. Endvidere venter Aarsleff nu et samlet aktivitetsniveau som sidste regnskabsår mod en tidligere forventning om et lidt højere aktivitetsniveau.

I første halvår nåede Per Aarsleff et resultat før skat på 171 mio. kr., hvilket var noget under de 190 mio. kr., som selskabet tjente i samme periode året før. Omsætningen steg ellers 2 pct. til 4891 mio. kr.

Bøvl i Østeuropa

Inden for Anlæg & Byggeri venter selskabet nu et aktivitetsniveau for hele regnskabsåret som 2014/2015 mod tidligere forventning om et lidt højere niveau, mens resultat før renter i pct. af omsætningen nu ventes nu at lande på 3,5 pct. mod tidligere 4 pct.

I Rørteknik melder Aarsleff om fortsat vanskelige markedsforhold i Polen, Rusland og Ukraine. Her venter selskabet nu et lidt lavere aktivitetsniveau mod tidligere et uændret aktivitetsniveau. Forventningerne til dette segments indtjening sænkes endvidere fra 4 pct. til 3 pct. af omsætningen.

Derimod opjusterer Aarsleff forventningerne til funderingssegmentet til et resultat før renter på cirka 7 pct. af omsætningen mod tidligere ventet 6 pct.

Aarsleff lander kontrakt på 200 mio. kr. med staten

Ballade om Togfonden kan blive dyr for Aarsleff

Aarsleff og Cowi udvalgt til at byde på Femern-kontrakter

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier