EjendomsWatch

Rentefald trækker Jeudan i minus

Jeudan gik tilbage på bundlinjen i første kvartal, hvor faldende renter kostede selskabet 429 mio. kr.

Adm. direktør i Jeudan, Per W. Hallgren | Foto: PR

De faldende renter har været et dyrt bekendtskab for Jeudan i første kvartal, hvor selskabet måtte konstatere et voksende underskud i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år.

Nettoresultatet lød på minus 223 mio. kr., hvilket kan sammenlignes med et underskud på 197 mio. kr. i det tilsvarende kvartal sidste år.

Tilbagegangen skyldes, at underskuddet på posten kurs- og værdireguleringer er vokset til 429 mio. kr. fra 395 mio. kr. sidste år.

"Rentefaldet i første kvartal 2016 medfører en regulering af de finansielle gældsforpligtelser på minus 429 mio. kr.," fremgår det af regnskabet.

Til gengæld har der ikke været nogen ændringer i ejendommenes dagsværdi per 31. marts.

Nettoomsætningen faldt i perioden til 298 mio. kr. fra 308 mio. kr., mens bruttoresultatet til gengæld steg til 205 mio. kr. fra 199 mio. kr.

Resultatet før finansielle poster, EBIT, var på 182 mio. kr. mod sidste års 173 mio. kr., og resultatet før kurs- og værdireguleringer, EBVAT, var på 141 mio. kr. mod tidligere 137 mio. kr.

"Resultaterne følger forventningerne, og bestyrelsen betragter dem som tilfredsstillende," står der i regnskabet.

Jeudan fastholder forventningerne om et EBVAT på 550-590 mio. kr. og en omsætning på cirka 1,2 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier