EjendomsWatch

Rentefald trækker Jeudan i minus

Jeudan gik tilbage på bundlinjen i første kvartal, hvor faldende renter kostede selskabet 429 mio. kr.

Adm. direktør i Jeudan, Per W. Hallgren | Foto: PR

De faldende renter har været et dyrt bekendtskab for Jeudan i første kvartal, hvor selskabet måtte konstatere et voksende underskud i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år.

Nettoresultatet lød på minus 223 mio. kr., hvilket kan sammenlignes med et underskud på 197 mio. kr. i det tilsvarende kvartal sidste år.

Tilbagegangen skyldes, at underskuddet på posten kurs- og værdireguleringer er vokset til 429 mio. kr. fra 395 mio. kr. sidste år.

"Rentefaldet i første kvartal 2016 medfører en regulering af de finansielle gældsforpligtelser på minus 429 mio. kr.," fremgår det af regnskabet.

Til gengæld har der ikke været nogen ændringer i ejendommenes dagsværdi per 31. marts.

Nettoomsætningen faldt i perioden til 298 mio. kr. fra 308 mio. kr., mens bruttoresultatet til gengæld steg til 205 mio. kr. fra 199 mio. kr.

Resultatet før finansielle poster, EBIT, var på 182 mio. kr. mod sidste års 173 mio. kr., og resultatet før kurs- og værdireguleringer, EBVAT, var på 141 mio. kr. mod tidligere 137 mio. kr.

"Resultaterne følger forventningerne, og bestyrelsen betragter dem som tilfredsstillende," står der i regnskabet.

Jeudan fastholder forventningerne om et EBVAT på 550-590 mio. kr. og en omsætning på cirka 1,2 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier