EjendomsWatch

Regeringen vil anlægge ny metrostation under jorden

Den kommende Ny Ellebjerg metrostation vil kunne anlægges med et butikscenter ovenpå, foreslår transport- og bygningsministeren.

Foto: Liv Høybye/Polfoto

Et vigtig faktor for udviklingen af hovedstaden, metroen, er kommet et skridt nærmere en videreudbygning.

Det er transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V), der sammen med Frederiksberg Kommunes borgmester Jørgen Glenthøj (K), er klar med en finansieringsmodel, der kan få stor betydning for planerne om at etablere yderligere metrotrafik til Frederiksberg.

I første omgang foreslår parterne, at den kommende Ny Ellebjerg Station i Valby anlægges under jorden, selvom det indebærer en merudgift på 615 mio. kr. i forhold til en station over jorden.

"Modellen går kort sagt ud på, at staten overdrager byggeretten for stationsområdet ved Ny Ellebjerg station som et statsligt bidrag til finansieringen," siger Hans Christian Schmidt i en pressemeddelelse. Heri anslås værdien af byggeretten til mindst 250 mio. kr.

Nyt byggeri ovenpå stationen

Modellen indebærer, at der vil kunne anlægges et byggeri ovenpå stationen, som for eksempel et stationscenter. Det vil også være muligt at overveje f.eks. et park-and-ride-anlæg og en fjernbusterminal.

En underjordisk metro vil give bedre omstigningsforhold for passagererne og bedre mulighed for en evt. fremtidig videreførelse af metrolinjen f.eks. til Frederiksberg, understreger parterne.

Frederiksberg-borgmester Jørgen Glenthøj erklærer sig tilfreds med modellen:

"Nu skal vi sammen med de øvrige parter i Metro-samarbejde, ikke mindst Københavns Kommune, kigge på dette nye finansieringsforslag," udtaler han.

Københavns bykonge kæmper for en havnetunnel

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier