EjendomsWatch

Solidt investeringsafkast hos stenrig ejendomsinvestor

Augustinus Fonden, der ejer 41 pct. af børsnoterede Jeudan, leverer milliardoverskud. Forventningerne til 2016 er lavere. 

Tommy Pedersen, adm. direktør i Augustinus Fonden. | Foto: Bo Svane/Polfoto

Augustinus Fonden, der ejer 41 pct. af det børsnoterede ejendomsselskab Jeudan, kom ud af 2015 med et resultat før skat på 2,25 mia. kr. mod 1,58 mia. kr. i 2014. Det fremgår af fondens årsrapport for 2015.

Det samlede afkast for fondens investeringer endte på imponerende 24 pct. i 2015, hvilket ifølge årsrapporten anses som tilfredsstillende af ledelsen, der består af adm. direktør Tommy Pedersen og fondsdirektør Frank Rechendorff Møller.

Ledelsen forventer et 2016, hvor fonden vil se et lavere afkast og resultat på investeringer, idet datterselskaber og associerede selskaber vil opnå resultater på et lavere end i 2015.

Bundsolid trods likvid halvering

Værdien af kapitalandele i datterselskaber, herunder Jeudan, ved var årets udgang steget til godt 16,2 mia. kr. mod 14,3 mia. kr. i 2014.

Selvom de likvide beholdninger er blevet næsten halveret fra 601 mio. kr. til knap 323 mio. kr. er fonden stadig bundsolid - gældsforpligtelserne begrænser sig til beskedne 267 mio. kr.

Jeudans markedsværdi udgør med den nuværende aktiekurs godt 8,1 mia. kr. Augustinus Fondens aktier i ejendomsselskabet er dermed små 3,7 mia. kr. værd.

Den anden storaktionær i Jeudan, Oticon Fonden, ejer 42 pct. af aktierne.

Jeudan-ejer har ramt rigtigt med sine investeringer

Jeudan om konkurrencepræget København: Vi har styr på detaljerne

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier