EjendomsWatch

Udvalg skal undersøge om andelsboliger kan omdannes til ejerboliger

Regeringen nedsætter et udvalg, der skal gennemgå ejerlejlighedsloven og komme med anbefalinger til, hvor den kan moderniseres. Ejendomsforeningen Danmark klapper i hænderne.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) nedsætter nu et udvalg, der skal undersøge fordele og ulemper ved at give de 150.000 danskere, der i dag har en andelslejlighed, mulighed for at omdanne den til ejerlejlighed. Det skriver DR.

"Vi skal have undersøgt fordele og ulemper ved det. Hvis man skal give mulighed for at omdanne andelsboliger til ejerlejligheder, så er der nogle mennesker som potentielt kan blive meget, meget velhavende ved den øvelse. Det bliver vi nødt til at se på, hvad det kan have af konsekvenser. Og så tror jeg samtidig, at der er brug for nogle frihedsgrader i forhold til andelsboligmarkedet. Men det skal vi have belyst nærmere, og derfor nedsætter vi et udvalg," siger Troels Lund Poulsen til DR.

Det kommende ekspertudvalg får halvandet år - frem til oktober 2017 - til at komme med sine anbefalinger til en modernisering af reglerne på boligmarkedet. Foreløbig siger regeringen nej til Liberal Alliances forslag om at give andelsboligforeningerne mulighed for at omdanne sig til ejerboliger.

Både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti bakker dog om regeringens udvalg.

Brancheforening klar med katalog med inputs

Hos Ejendomsforeningen Danmark jubler man over, at ejerlejlighedsloven bliver taget op til revision. Direktør i brancheforeningen, Lars Brondt, påpeger i en pressemeddelelse, at den nuværende lovgivning er næsten 50 år gammel.

Derfor har Ejendomsforeningen henvendt sig til erhvervs- og vækstministeren Troels Lund for at bidrage til arbejdet i det kommende udvalg, som skal se nærmere på de gældende regler på området og komme med konkrete anbefalinger til en moderniseret ejerlejlighedslov.

"Formålet med ejerlejlighedsloven er, at den på kort og enkel vis skal forklare ejerlejlighedsbegrebet. Loven indeholder derfor ikke særlig mange detailregler om ejerforeningernes forhold. Når man drøfter en modernisering af ejerlejlighedsloven, vil man af samme årsag ofte nå frem til, at en modernisering kræver en ændring af normalvedtægten. Og netop disse ændringer har vi givet en række forslag til," siger Lars Brondt.

Ejendomsforeningen Danmark har sammen med Ejerlejlighedernes Landsforening udarbejdet et katalog med forslag til ændringer til ejerlejlighedsloven. Her er der bl.a. fokus på en modernisering af den såkaldte normalvedtægt.

Ejerforeninger, der ikke har egne vedtægter, er underlagt normalvedtægten. Den seneste normalvedtægt er gældende i foreninger, der er stiftet efter den 1. januar 2005.

København er som støvsuget for andelsboliger

Nykredit taber sag mod konkurslysten andelsboligforening

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier