EjendomsWatch

Sjælsø-ejer runder 55 mia. kr. i ejendomme

Svenske Balder, der tidligere i år købte 49 pct. af projektudvikleren Sjælsø Management, er optimistisk omkring fremtiden.

Balder-topchef og -storaktionær Erik Selin. | Foto: PR / Balder

Det svenske ejendomskæmpe Balder, der bl.a. er i gang med at opføre omkring 1000 lejeboliger i København, oplever resultatfremgang i årets første tre måneder, viser kvartalsrapporten fra det børsnoterede selskab.

En betydelig opkøbsstrategi over de senere år betyder sammen med positive værdireguleringer, at Balder ved udgangen af marts rådede over en ejendomsportefølje på 69 mia. svenske kroner. (ca. 55 mia. kr.)

"På trods af det stærke ejendomsmarked, er jeg optimistisk omkring selskabets fremtidige muligheder (måske jeg burde tilføje, at jeg generelt er optimist), hedder det i regnskabet fra adm. direktør og største aktionær, Erik Selin.

Sjælsø får svenske medejere

Ud af lejeindtægter på 5,1 mia. svenske kroner, realiserede Balder et driftsresultat på 3,4 mia. svenske kroner, hvilket er udtryk for en fremgang fra samme kvartal året før.

Ved udgangen af marts har Balder igangværende boligprojekter med en samlet investering på 8,4 mia. svenske kroner, hvoraf de 4,7 mia. kr. er foretaget.

Balders betydelige vokseværk har udover bankfinansiering fra otte forskellige banker i Norden betydet en stigning i lån gennem obligationsudstedelser. De udgør 10,6 mia. svenske kr. mod 2,6 mia. kr. for et år siden.

Efter kvartalsultimo har Balder købt studieboliger i Norge for 700 mio. norske kroner (ca. 555 mio. kr.)

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier