EjendomsWatch

Sjælsø-ejer runder 55 mia. kr. i ejendomme

Svenske Balder, der tidligere i år købte 49 pct. af projektudvikleren Sjælsø Management, er optimistisk omkring fremtiden.

Balder-topchef og -storaktionær Erik Selin. | Foto: PR / Balder

Det svenske ejendomskæmpe Balder, der bl.a. er i gang med at opføre omkring 1000 lejeboliger i København, oplever resultatfremgang i årets første tre måneder, viser kvartalsrapporten fra det børsnoterede selskab.

En betydelig opkøbsstrategi over de senere år betyder sammen med positive værdireguleringer, at Balder ved udgangen af marts rådede over en ejendomsportefølje på 69 mia. svenske kroner. (ca. 55 mia. kr.)

"På trods af det stærke ejendomsmarked, er jeg optimistisk omkring selskabets fremtidige muligheder (måske jeg burde tilføje, at jeg generelt er optimist), hedder det i regnskabet fra adm. direktør og største aktionær, Erik Selin.

Sjælsø får svenske medejere

Ud af lejeindtægter på 5,1 mia. svenske kroner, realiserede Balder et driftsresultat på 3,4 mia. svenske kroner, hvilket er udtryk for en fremgang fra samme kvartal året før.

Ved udgangen af marts har Balder igangværende boligprojekter med en samlet investering på 8,4 mia. svenske kroner, hvoraf de 4,7 mia. kr. er foretaget.

Balders betydelige vokseværk har udover bankfinansiering fra otte forskellige banker i Norden betydet en stigning i lån gennem obligationsudstedelser. De udgør 10,6 mia. svenske kr. mod 2,6 mia. kr. for et år siden.

Efter kvartalsultimo har Balder købt studieboliger i Norge for 700 mio. norske kroner (ca. 555 mio. kr.)

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier