EjendomsWatch

Valutafond advarer om truende dansk boligboble

De stigende ejendomspriser på dele af det danske marked bør få politikerne til at handle, siger Den Internationale Valutafond (IMF) i interview med Bloomberg.

Efter næsten fire år med negative renter er det på tide, at danske politikere kommer på banen og afværger risikoen for en ny dansk boligboble, advarer Den Internationale Valutafond (IMF).

Det sker i et interview, som nyhedsbureauet Bloomberg har foretaget med IMF's chef for danske forhold David Hofman.

"Vi opfordrer stærkt myndighederne til at tage affære tidligt og dæmme op over for de stigende huspriser," siger David Hofman.

"Vi ser behov for handlinger på en række punkter," fortsætter han.

Risiko-vagthund advarer om at lav rente medfører risiko-blindhed

I Bloomberg-artiklen understreger Hofman, at ingen andre lande end Danmark i så lang tid har oplevet negative renter, og at måden, hvormed en tilbagevenden til normale renteforhold håndteres på, vil inspirere andre økonomier.

Ejerlejligheder er steget 50 pct.

Mens banker har klaret sig fornuftigt gennem perioden med negative renter, er det lige præcis på boligmarkedet, at effekten af de negative renter er tydelig, påpeger han.

Prisen på ejerlejligheder er gået op med over 50 pct. siden lavpunktet i 2009, og samtidig er husholdningernes gældsbyrde den højeste i den rige dele af verden med omkring tre gange den disponible indkomst, nævner artiklen med henvisning til estimater fra de vestlige landes økonomiske samhandelsorganisation, OECD.

Nationalbanken forhøjede udlånsrenten med 10 basispunkter i januar, så den nu lyder på minus 0,65 pct. Men økonomer peger på, at en ny rentesænkning kan blive nødvendig, hvis kronen styrkes over for euroen.

Startafkast på ejendomme fortsætter nedad

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier