EjendomsWatch

Ejendomsforeningen Danmark kritiserer ny postaftale

Brancheforeningen kræver en lovændring, så boligudlejere skal kunne kommunikere digitalt med lejerne fremover.

Foto: Ricky John Molloy/Polfoto

En nyligt indgået postaftale vil med længere leveringstider gøre den i forvejen langsommelige kommunikation mellem udlejere af boligejendomme og lejere endnu mere bureaukratisk. Det skriver Ejendomsforeningen Danmark i en pressemeddelse.

De nuværende regler gør det svært for udlejer at udføre et ordentligt stykke arbejde. Vi ønsker derfor, at ministeren hurtigt får ændret reglerne, så udlejere og lejere altid kan kommunikere digitalt på lige fod med eksempelvis det offentlige.

Pernille Lind Husen, juridisk konsulent i Ejendomsforeningen Danmark.
Derfor foreslår brancheforeningen, at lovgivningen ændres, så man fremover kan kommunikere digitalt.

"Udlejere bør i alle tilfælde kunne kommunikere digitalt med sine lejere, når postaftalen træder i kraft. Ellers vil både lejere og udlejere opleve alt for lange svartider og endnu mere og unødvendigt administrativt bøvl," siger Pernille Lind Husen, juridisk konsulent i Ejendomsforeningen Danmark, i pressemeddelelsen.

Papirpost er lovkrav

Hvis en udlejer skal sende en lejer en rykker for manglende betaling, kræver retspraksis i dag, at brevet både sendes med A-post og som anbefalet brev. Udlejer må ikke sende rykkeren elektronisk ifølge boliglejelioven. Derfor vil det nu tage endnu længere tid at få en rykker frem til lejer.

"De nuværende regler gør det svært for udlejer at udføre et ordentligt stykke arbejde. Vi ønsker derfor, at ministeren hurtigt får ændret reglerne, så udlejere og lejere altid kan kommunikere digitalt på lige fod med eksempelvis det offentlige," siger Pernille Lind Husen.

Debatten opstår, fordi et flertal i Folketinget har indgået en ny postaftale, der fjerner A-post, som vi kender det i dag med dag-til-dag-levering. Det nuværende B-post bliver den nye standard, og der kan fremover gå op til fem dage, før et brev er leveret, mens lørdagsomdeling kan udelades. Postaftalen forventes at træde i kraft i 2017.

Hver tredje vil tvinge private til at huse flygtninge

Udskældt krav om billige boliger bakkes op af to ud af tre danskere

"Vi har de rigtige meninger, men de skal ud over rampen"

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier