EjendomsWatch

Seks forslag skal dyste om at tegne ny arkitektskole i Aarhus

Tre vindere af idekonkurrence skal supplere tre teams, der allerede er prækvalificeret.

En idekonkurrence om et nyt hus til Arkitektskolen i Aarhus og udviklingen af et yderligere område på godsbanearealerne i Aarhus er mandag blevet afgjort med tre vindere blandt 235 indsendte forslag.

Forslagene baserer på en idekonkurrence, som Bygningsstyrelsen og Arkitektskolen i Aarhus udskrev i december.

"Den nye arkitektskole i Aarhus er et stort og vigtigt projekt for Bygningsstyrelsen, og vi er derfor glade for den store internationale interesse, der har været omkring konkurrencen. De mange gode idéer gør os nu i stand til på et mere kvalificeret grundlag at definere de fremtidige ønsker og krav til byggeriet og måden det skal indgå i en bymæssig sammenhæng på," siger Kristian Lyk-Jensen, vicedirektør i Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

To af tre er helt ukendte navne

De tre vindere er Erik Giudice Architects (Sverige/Frankrig), Brian Vargo, Jonas Nielsen & Mathias Palle (Danmark) samt Atelier Lorentzen Langkilde (Danmark).

To af dem er ganske ukendte. Idékonkurrencen er dermed lykkedes med at give plads til nogle nye upcoming arkitektspirer udelukkende på baggrund af deres talent og evne til at genere gode idéer, hedder det i pressemeddelelsen.

De tre vindere af idekonkurrencen vil blive inviteret til at deltage i projektkonkurrencen på lige fod med de tidligere tre prækvalificerede teams; BIG fra Danmark, Lacaton & Vassal fra Frankrig samt Sanaa fra Japan. Der bliver således i alt seks teams, som skal konkurrere om den endelige udformning af den nye arkitektskole.

Projektkonkurrencen forventes udskrevet efter sommer.

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier