EjendomsWatch

Seks forslag skal dyste om at tegne ny arkitektskole i Aarhus

Tre vindere af idekonkurrence skal supplere tre teams, der allerede er prækvalificeret.

En idekonkurrence om et nyt hus til Arkitektskolen i Aarhus og udviklingen af et yderligere område på godsbanearealerne i Aarhus er mandag blevet afgjort med tre vindere blandt 235 indsendte forslag.

Forslagene baserer på en idekonkurrence, som Bygningsstyrelsen og Arkitektskolen i Aarhus udskrev i december.

"Den nye arkitektskole i Aarhus er et stort og vigtigt projekt for Bygningsstyrelsen, og vi er derfor glade for den store internationale interesse, der har været omkring konkurrencen. De mange gode idéer gør os nu i stand til på et mere kvalificeret grundlag at definere de fremtidige ønsker og krav til byggeriet og måden det skal indgå i en bymæssig sammenhæng på," siger Kristian Lyk-Jensen, vicedirektør i Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

To af tre er helt ukendte navne

De tre vindere er Erik Giudice Architects (Sverige/Frankrig), Brian Vargo, Jonas Nielsen & Mathias Palle (Danmark) samt Atelier Lorentzen Langkilde (Danmark).

To af dem er ganske ukendte. Idékonkurrencen er dermed lykkedes med at give plads til nogle nye upcoming arkitektspirer udelukkende på baggrund af deres talent og evne til at genere gode idéer, hedder det i pressemeddelelsen.

De tre vindere af idekonkurrencen vil blive inviteret til at deltage i projektkonkurrencen på lige fod med de tidligere tre prækvalificerede teams; BIG fra Danmark, Lacaton & Vassal fra Frankrig samt Sanaa fra Japan. Der bliver således i alt seks teams, som skal konkurrere om den endelige udformning af den nye arkitektskole.

Projektkonkurrencen forventes udskrevet efter sommer.

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier