EjendomsWatch

Bispebjerg brokkede sig over firma - og hyrede det til et milliardprojekt

Byggeri: Et ingeniørfirma blev taget af et byggeri ved Bispebjerg Hospital, beskyldt for ikke at præstere efter danske standarder. Kort efter hyrede ledelsen på hospitalet det samme firma til et milliardbyggeri.

Vicedirektør på Bispebjerg Claes Brylle Hallqvist. | Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Bispebjerg Hospital var stærkt utilfreds med ingeniørfirmaet Arup i forbindelse med byggeriet af en ny laboratorie- og logistikbygning. Firmaet blev beskyldt for ikke at levere varen og blev i slutningen af 2014 i stilhed udskiftet med et andet ingeniørfirma. Trods problemerne med Arup valgte Bispebjerg Hospital få måneder senere at hyre netop Arup som del af et konsortium til en anden og meget større opgave – et nyt akuthus til 1,6 mia. kr.

Valget af dette konsortium er i forvejen omstridt på grund af blandt andet mistanke om urent trav, vildledning og forskelsbehandling af de tre konsortier, der kæmpede om opgaven, og de nye oplysninger om Arups gøren og laden i projektet med laboratorie- og logistikbygningen vækker opsigt blandt politikere i Region Hovedstaden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier