EjendomsWatch

Victoria Properties melder klar til afvikling inden sommer

Sidste ejendom mangler at blive solgt, før selskabet kan lukke og slukke

Børsnoterede Victoria Properties, der i nogen tid har været under afvikling, er nu klar til at dreje nøglen endegyldigt om senest til sommer.

Det fremgår af ejendomsselskabets regnskab for 2015.

Selskabet har i de senere år haft et begrænset kapitalberedskab og koncentreret sig om at afvikle alle sine aktiviteter herunder sin portefølje af ejendomme i Tyskland.

"I 2015 er der solgt tre ejendomme. Selskabets tilbageværende ejendom er klassificeret som investeringsejendom bestemt for salg," oplyser Victoria Properties i resultatopgørelsen.

Årets resultat blev 0 euro efter regulering af gæld til FS Property Finance, der er et datterselskab under Finansiel Stabilitet, som er et statsejet bank-aktieselskab, der har til formål at sikre finansiel stabilitet i Danmark. Også i 2014 endte resultatet på 0 euro.

Ser endelig afvikling i år

I indeværende år venter ejendomsselskabet ligeledes et resultat på 0 euro efter eftergivelse af gæld.

"Selskabets tilbageværende ejendom forventes at blive frasolgt eller på anden vis afdisponeret inden 30. juni 2016 for herigennem at muliggøre selskabets endelige afvikling ved likvidation," skriver selskabet som begrundelse for nulresultatet i 2016.

Victoria Properties er ejet med knap 20 pct. af J.C. Hempel's Fond, mens ejendomsinvestoren Lars Thylander, der også sidder i bestyrelsen, ejer godt 10 pct. gennem selskabet Holdingselskabet af 1.7.1988.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier