EjendomsWatch

Ombudsmand genåbner sag om Skats vurderinger

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, vil igen se nærmere på sagen om Skates mulige forskelsbehandling i de såkaldte niveausager.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, genåbner sagen om Skats mulige forskelsbehandling af borgerne i de såkaldte niveausager.

Det skriver Politiken lørdag.

Ombudsmanden genåbner sagen, efter at Politiken for 4 uger siden kunne beskrive syv konkrete sager, hvor Skats vurderinger var blevet underkendt. I de syv sager skulle underkendelsen have fået Skat til også at nedsætte vurderingerne for naboerne, vurderede Thomas Booker, der er advokat og forsker i ejendomsbeskatning på Aarhus Universitet. Det undlod Skat i flere tilfælde.

Skat og Skatteministeriet beklagede allerede for knap 1 år siden over for ombudsmanden, at Skat havde nedprioriteret den slags sager og afvist borgere, der havde bedt Skat om at nedsætte deres grundværdi, når Landsskatteretten eller et ankenævn havde fastslået, at Skat havde sat niveauet i et område for højt.

I januar i år forsikrede både Skat og Skatteministeriet i et brev til ombudsmanden, at nu var alle sagerne blevet gennemgået og ekspederet. Ombudsmanden takkede og svarede, at han på den baggrund ikke ville foretage sig mere i sagen.

Men Politikens artikler har nu fået ombudsmanden til at tvivle på, om Skat nu har gjort, som Skat og Skatteministeriet har forklaret. I et brev til Skat skriver ombudsmanden, at han går ud fra, at Skat i de syv tilfælde "har undersøgt eller vil undersøge," om afgørelserne har betydning for andre boligejere i områderne.

"Jeg beder Skat underrette mig om, hvorvidt dette er tilfældet. Hvis det ikke er tilfældet, beder jeg Skat om at redegøre nærmere herfor," skriver Jørgen Steen Sørensen til Skat. Og han beder om, at svaret sendes via Skatteministeriet, så han også kan få ministeriets bemærkninger til sagen.

Skat og Skatteministeriet har fået frist til 15. april til at svare Folketingets Ombudsmand.

[Dette er en citathistorie fra Politiken distribueret af Ritzau.]

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier