EjendomsWatch

Ejendomssalg redder skidt år for fodboldklub

Sportsligt var 2015 et deprimerende år for Silkeborg IF. Men et ejendomssalg reddede finanserne.

Performers House i Silkeborg. Foto: PR-illustration

For tilhængerne på lægterne var 2015 et trist og deprimerende år med nedrykning fra Superligaen. Men mens det sprotslige ikke stod til at redde, gik det bedre for finanserne.

De nød godt af et større ejendomssalg, og derfor gav Silkeborg IF et habilt overskud sidste år.

"Ejendomssegmentet har i 2015 igen realiseret en stabil og stærk indtjening til koncernen. Årets mest positive begivenhed i ejendomssegmentet blev konstateret i april måned, da dattervirksomheden, K/S Papirfabrikken, realiserede boligcasen i det tidligere 'Performers House' indeholdende 18 eksklusive ejerboliger," skriver Silkeborg IF i sit regnskab.

Det viste et overskud på 9,1 mio. kr. baseret mod et tab i 2014 på 7,5 mio kr. Indtægterne fra ejendomssalg lød på 10,2 mio. kr., og uden disse havde klubben givet et underskud.

Usikkerhed for 2016

Målsætningen for Silkeborg IF er at rykke tilbage op i Superligaen. Det ligger klubben dog ikke til for nuværende, da den indtager en femteplads i den næstbedste række.

Derfor er forventningerne til 2016 også meget usikre. Silkeborg IF venter et resultat på mellem minus 3 og plus 3 mio. kr., hvis man ser bort fra udsving i værdien af ejendomsporteføljen og skattebetalinger.

"Koncernens resultatforventning er behæftet med usikkerhed grundet koncernens naturlige eksponering mod sportslige resultater," skriver Silkeborg IF i regnskabet.

Klubben vil på længere sigt bringe "balance" i fodboldøkonomien. Men det vil kræve en oprykning til Superligaen og opbakning til det nye stadion, der er ved at blive bygget.

"Det er ledelsens vurdering, at realisering af disse forventninger kræver en stor indsats fra koncernens samlede organisation, men også en markant opbakning fra lokalområdets erhvervsliv, samt en succesfuld anvendelse af byens nye stadion, JYSK Park, der forventes ibrugtaget i sommeren 2017," skriver Silkeborg IF.

Forsiden lige nu

Egenrådig fond frasælger 221-årig ejendom i København

Erhvervsdrivende fond, der ikke efterlever god fondsledelse, sælger historisk ejendom i Fredericiagade i hjertet af København. Køber er en privat investor med bistand fra projektudbyderen Crescendo. Mægler på handlen uddyber over for EjendomsWatch de videre planer med ejendommen. Fondsformand er fåmælt. (Opdateret.)

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

It-teknologi har holdt sit indtog overalt, også i erhvervsejendomme, der nu bliver intelligente. Det vil fremover blive et konkurrenceparameter for virksomhedernes indtjening, lyder det. ISS er i fuld gang.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier