EjendomsWatch

Ingen priser til Danmark ved årets Mipim-messe

Efter at have vundet to af de anerkendte Mipim-priser sidste år, var der i år ingen til Danmark på årets Mipim-messe. (Opdateret.)

(Artikel opdateret kl. 21.10)

CANNES — Danske bygherrer, arkitekter og rådgivere må tage hjem fra dette års Mipim-messe uden en af de anerkendte Mipim-priser i bagagen.

Det står klart efter, at vindernavnene blev offentliggjort under stor festivitas torsdag aften i sydfranske Cannes, hvor over 20.000 repræsentanter fra ejendomsbranchen og blandt investorer byudviklere og politikere har været samlet siden tirsdag.

Frankrig løb med flest priser - tre styk - mens Belgien med bygningen Treurenberg i Bruxelles vandt i kategorien for innovative grønne byggerier, som Danmark også var nomineret i.

I kategorien for hospitalsbyggeri vandt Queen Elisabeth University Hospital i Glasgow, Skotland, over den danske kandidat fra Region Syddanmark.

Italien vandt med et hotelprojekt i Venedig over Danmarks Mipim-nominerede Musholm.

Dansk Mipim-vinder: Som at vinde Champions League

Mipim-priserne uddeles altid i forbindelse med den professionelle ejendomsbranches internationale messe og netværksbegivenhed Marché International des Professionels d’Immobilier (Mipim).

 

Dette års nominerede danske byggerier har været:

I kategorien "Bedste hotel og turismebyggeri" (Best Hotel and Tourism):

Musholm, Korsør.

Opført: 2015.

Arkitekter: AART Architects.

Bygherre: Muskelsvindfonden.

Musholm ligger ved Storebælts smukke kystlinje og er anerkendt som verdens mest tilgængelige ferie-, sports- og konferencecentre for mennesker med handicap.

 

I kategorien ”Bedste innovative, grønne bygning” (Best innovative Green Building):

Gladsaxe Company House.

Opført: 2015.

Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Bygherre: NCC Property Development.

Gladsaxe Company House er et flerbrugerhus, hvor der i en kombination af bæredygtige materialer, fleksible arbejdsområder og tekniske løsninger er skabt et sundt miljø - både ude og inde. Bygningen blev, som første i Danmark tildelt DGNB-Platin certificering på grund af sin bæredygtighed og ved at vise, hvordan fremtidens arbejdsplads kan se ud. Pensiondanmark købte i 2013 projektet af NCC.

 

I kategorien ”Bedste hospitalsbyggeri” (Best Health Care Development):

Aabenraa Psykatriske Hospital:

Opført: 2015.

Arkitekter: White Arkitekter, DEVE Arkitekter.

Bygherre: Region Syddanmark.

Nyt Psykiatrisk Sygehus i Aabenraa er på 20.000 kvm. har 115 sengepladser samt fællesfunktioner. Arkitekturen understøtter patientens personlige tryghed og motivering for kontakt med omverdenen i løbet af sit behandlingsforløb.

 

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier