Huscompagniet styrker sig med aktieudvidelse og nye lån

Huscompagniet lancerer kapitalrejsning efter at have indgået låneaftaler med Danske Bank og Nordea. (Opdateret)
Huscompagniet blev børsnoteret i 2020. | Foto: Stine Bidstrup
Huscompagniet blev børsnoteret i 2020. | Foto: Stine Bidstrup
AF MARKETWIRE OG DORTHE BACH

Typehusproducenten Huscompagniet vil udstede op mod 3,5 mio. nye aktier. Kapitalrejsningen vil ske gennem en accelereret bookbuildingproces.

Det oplyser selskabet sent tirsdag eftermiddag. Tirsdag aften oplyser selskabet, at aktierne er afsat og indbringer et provenu på 207 mio. kr.

De nye aktier vil have en nominel værdi af 5 kr. stykket og repræsenterer op til 19,22 pct. af Huscompagniets aktuelle registrerede aktiekapital. Emissionen vil være rettet mod institutionelle og andre professionelle investorer i Danmark og ”visse andre jurisdiktioner”, fremgår det af børsmeddelelsen. 

Samlet venter Huscompagniet at kunne nedbringe sin nettorentebærende gæld til cirka 1,9 gange det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger. Gearingen ventes med udgangen af året at ligge på mellem 3,0-3,5 gange EBITDA før særlige poster.

Meddelelsen om yderligere kapitalrejsning kommer i kølvandet på en anden børsmeddelelse, hvori det fremgår at Huscompagniet har indgået nye låneaftaler med Danske Bank og Nordea. 

Under den nye aftale har bankerne stillet en lånefacilitet på samlet 500 mio. kr. til rådighed, mod at Huscompagniet rejser de mindst 150 mio. kr. i kapital gennem salget af de nye aktier.

Dertil har bankerne stillet en revolverende kreditfacilitet på 250 mio. kr. til rådighed. Begge har en løbetid på tre år.

Ifølge meddelelsen begrænser den nye lånefacilitetsaftale udbytte- og aktietilbagekøb indtil 30. juni 2024. 

(Artikel opdateret onsdag med yderligere information.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også