EjendomsWatch

Briefing: Uge 18 i ejendomsbranchen

Landets største ejendomsinvestorer forfølger åbenlyst hver deres investeringsstrategi. Læs EjendomsWatchs tilbageblik, der nu udkommer ugentligt.

Foto: Colourbox

Vidt forskellige investeringsstrategier hos ejendomsbranchens største investorer blev meget synligt i ugens løb, hvor også flere navnenyheder skabte opmærksomhed.

Med de ord velkommen til EjendomsWatchs tilbageblik, der fremover udkommer ugentligt hver fredag.

PFA's ejendomsdirektør Michael Bruhn fik endnu et udenlandsk aktiv på bøgerne, da man for en halv mia. kr. overtog en 14.000 kvm logistikejendom i New York "som led i at udbygge vores udenlandske ejendomsinvesteringer." Det er første resultat af et mandat på 1,2 mia. kr., man har givet sin partner Thor Equties.

Kontrast til ATP

Investeringen står i kontrast til filosofien hos lillebror – og tidligere storebror – ATP Ejendomme, der sidste år lagde op til en neddrosling i udlandet og som i marts desuden trak stikket på investeringer inden for plejeboliger.

Hos Danica Ejendomme, anført af tidligere ATP Ejendomme-direktør Michael Nielsen, går man i lighed med PFA efter et forøge porteføljen – i denne uge med boligejendomme for trekvart mia. kr., som ifølge Michael Nielsen "er en vigtig del af vores strategi at øge vores investeringer i boligsegmentet."

Alt mens PFA, Danica og også Sampension køber op, gik der endnu en uge, hvor ATP Ejendomme ikke fik afsluttet milliardsalget af Ørsteds domicil i Gentofte, som den sydkoreanske investor AIP ellers har luret på længe.

En anden, der lurer, er den aarhusianske projektudbyder Koncenton, der i ugen skabte opmærksomhed med nyheden om et muligt opkøb i Helsingør, som ejendomshandler Peter Norvig også er involveret i. I forvejen er Koncenton i modvind med et andet boligprojekt i Nordsjælland, i Nivaa, hvor det har vist sig, at investorerne ikke har fået 100 pct. at vide, hvad de gik ind til.

Thylander- og Pears-farvel

På navnefronten leverede Thylander sammen med sit årsregnskab nyheden om, at den mangeårige partner og næstformand Carsten Viggo Bæk stopper – foreløbig uden at røbe sit næste skridt. Også Sofie Vett Raaschou, der de sidste tre år har været den britiske Pears-families danske investeringschef, siger farvel til fordel for et job hos Nrep, hvor boligejendomme bliver hendes nye metier.

Hos Realkredit Danmark stopper topchef Carsten Nøddebo Rasmussen for at blive afløst af Kamilla Skytte, der kommer fra Nordea Kredit.

Og så gik den ikke længere for ejendomsudvikleren Christian Gersøe, der har stået i spidsen for Corpus Development. De senere år har været en lang økonomisk nedtur, hvor en personlig konkurs nu er seneste skridt.

Tilfreds udvikler

Noget bedre står det til hos udvikleren Sjælsø Management, hvor topchef Flemming Joseph Jensen har mere travlt end nogensinde, selvom 2020-resultatet viser tilbagegang.

MT Højgaard landede en ordre på 1,6 mia. kr., da entreprenørkoncernen skal opføre det længede ventede nye domicil for AP Pension og Nykredit i Nordhavn i København.

Arkitektfirmaerne afleverer årsregnskaber i en lind strøm, bl.a. C.F. Møller og JJW, og de fleste er kommet skånsomt gennem coronakrisen, hvilket skærper opkøbsinteressen. Senest gjaldt det Rubow Arkitekter, som norske Norconsult overtager, og først på ugen faldt også salget af aktiemajoriteten i Vilhelm Lauritzen Arkitekter på plads – en nyhed, hvor adm. direktør Gyrithe Saltorp ikke hidtil har ønsket at uddybe visdommen i at få tyske Findos Investor som partner.

I branchen for ejendomsservice fremlagde ISS kvartalstal, der viste fremgang i Danmark, og fredag bragte EjendomsWatch nyheden om, at familieejede Anders Andersen's Rengøring med over 1000 ansatte står foran et generationsskifte.

EjendomsWatch ønsker god weekend.

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier