EjendomsWatch

Nrep, ATP og Odense satte fut i februar

DESTILLAT: Nye fonde til investorer, lang næse til lejere på Frederiksberg og omfattende udviklingsplaner i Odense samt en forestående milliardhandel var noget af det, der prægede nyhedsstrømmen i februar.

Jørgen Bendsen er redaktør på EjendomsWatch. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

Nrep her og der og alle vegne. Den Novo-ejede ejendomsinvestor og -udvikler formåede i den grad at sætte præg på februar, hvor skiftet fra sibirisk kulde til forårstemperaturer matchede meget godt den langt mere positive stemning, der præger ejendomsmarkedet nu sammenlignet med for blot få måneder siden. Om en opbremsning lurer forude i takt med, at de historisk lave renter ser ud til at røre på sig, er for tidligt at sige.

Med de ord velkommen til EjendomsWatchs månedlige tilbageblik, Destillat.

Opbremsning er ikke et ord, der hører til i ordbogen hos Nrep. Den ekspansive udvikler og forvalter af ejendomsfonde fik sidste år Novo Holdings med i ejerkredsen, og skulle man være i tvivl om, at det har haft betydning, kan man blot se på den kadence, hvormed nye fonde og initiativer skydes afsted.

Nye fonde

En ny milliardfond til bæredygtige byer, hvor også andre investorer med dybe lommer, deltager, er seneste skud, efter at man for få måneder siden satte prop i sin seneste fond med en kapitaltilstrømning langt større end ventet.

Udover nye fonde ulmer også tættere bånd til en anden, erfaren spiller, nemlig Dades.

Nyheden blev først på måneden bekræftet gennem EjendomsWatchs opsøgende journalistik.

Den berigede også læserne ved at komme tættere på køberen af The Square på Rådhuspladsen i København - byen er "ekstremt stærk og modstandsdygtig over for markedsbevægelser," og økonomien vil klare sig godt i fremtiden, lød det fra direktør i AM Alpha Martin Lemke.

Milliardhandel

En anden afsløring var, at ATP Ejendomme er tæt på at kunne underskrive en milliardhandel med koreanske AIP om selskabets største enkeltaktiv: Ørsted-domicilet i Gentofte. ATP's frasalg ligger i fin forlængelse af, at selskabets bestyrelsesformand i forbindelse med årsregnskabet bekræftede, at større opkøb og ambitioner om vækst ikke ligger lige for.

Selskabets makker i Postbyen i København, Danica, kunne i februar føje endnu et projekt til porteføljen, da man i stedet for Nrep blev partner i at udvikle nabogrunden.

Også de omfattende planer om at udvikle havnearealerne midt i Odense, der begyndte som rygter i en lokalavis, blev bekræftet og faldt sidst på måneden på plads til stor begejstring for borgmester Peter Rahbæk Juel og udvikler Asger Enggaard.

I den lettere afdeling fortsatte vokseværket for de to driftige jyder bag Bo-To Ejendomme, som over for EjendomsWatch satte lidt flere ord på deres vækstambitioner.

Lejere med lang næse

Den anden vej går den for Gefion Group, der endnu engang må sande, at det er dyrt at være fattig og leve på lånte midler. En entreprenør sår nu ligefrem tvivl om selskabets evne til at overleve de stigende renter, som måske er på vej.

Et andet sted i København kunne det langvarige retsopgør mellem Frederiksberg Boligfond fløjtes af, da den lokale byret slog fast, at lejerne altså ikke kan tilrane sig deres ejendomme til en brøkdel af den pris, som amerikanske Blackstone var parat til at betale i 2018.

Dermed ser øjeblikkelig konkurs for boligfonden ud til at være afværget, da fondens boliger ellers ville være tæt på værdiløse, men en solid gæld bestå stadig, og det samme med formand Flemming Brank, omend han over for EjendomsWatch lod fremtiden stå åben.

Nu slagter fonden og ti andre boligfonde fedekalven, når deres fælles administrationsselskab overdrages til Deas, der naturligvis står klar til at udvide forretningen.

Aarhus skuffer

Fra Aarhus Rådhus blev der først på måneden sendt en dynamitstang mod byens pomøse projekt med at overdække banegraven og opføre en helt ny bydel. Politikerne vaskede dog hænder ved at pege på, at det var Banedanmark, der satte en kæp i hjulet: Et byggeprojekt henover en banegård rummer selvsagt en risiko for at forstyrre trafikken nedenunder.

Februar er også højsæson for årsregnskaber, og bl.a. Casa, MT Højgaard, Jeudan, 2E Group, Sophienberg Gruppen og ISS fremlagde tal med alt fra milliardunderskud til solid vækst og rekordoverskud, foldet ud med interview med nøglepersonerne.

På navne- og sladderfronten kunne mægleren Red annoncere nyansættelser og forfremmelser, mens udvikleren 1927 Estate indlemmede nye partnere. Og så fortsætter den tidligere ejendomsmægler Peter Norvig med at tiltrække sig opmærksom, bl.a. med en bøde, som statskassen ser ud til at måtte æde, og en ny trussel om konkurs.

Det var ordene i Destillat for februar. EjendomsWatch er tilbage med en ny opsummering ved udgangen af marts.

De seneste udgaver af Destillat kan læses her:

Januar lagde ud med hjulspin – og sure miner visse steder 

2020 – ikke så ringe endda 

Milliardopkøb, familiefejde og ny forvalter på scenen trak os gennem november 

Ny domiciler, anden Metoo- og coronabølge, skat og borgmesterkapløb prægede oktober 

Nedskrivninger, ny dreng i klassen og et vingeskudt ATP-selskab fyldte september 

Ny skat, uro hos ATP og en hotelbranche i knæ prægede august 

Home i nye klæder, hotelkonkurs og opkøb af andelsboliger trodsede sommervarmen 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier