EjendomsWatch

Catena udvider i Danmark: Køber ejendomme til værdi af trecifret millionbeløb

Svenske Catena erhverver sig seks logistiskejendomme – heraf fem i Danmark – til med en samlet værdi på godt 600 mio. kr. Købsprisen betales delvist via nyudstedte Catena-aktier.

En af Catenas nye danske ejendomme, der har Postnord som lejer. | Foto: PR / Catena AB

Den svenske ejendomsinvestor Catena har indgået aftale med det danske selskab H5 Properties om at købe fem logistikejendomme i Danmark og en ejendom i Borås i Sverige.

Ejendommene har en underliggende ejendomsværdi på ca. 815 mio. svenske kr. efter fradrag af udskudt skat. Det svarer til lidt over 600 mio. kr., oplyser Catena i en meddelelse.

Ejendommene erhverves ved virksomhedsopkøb, og købsprisen for aktierne beløber sig foreløbigt til 457 mio. svenske kr. efter fradrag for udskudt skat, hvilket svarer til en pris på 338 mio. danske kr.

"Catena ser et stort potentiale i Danmark, og med dette opkøb indtager vi en yderligere position på det skandinaviske marked for logistikejendomme," udtaler Jörgen Eriksson, adm. direktør for Catena.

"Det handler om en attraktiv ejendomsportefølje med stabile lejere og effektive faciliteter på gode placeringer, der passer godt til Catenas eksisterende netværk af logistiske ejendomme," tilføjer han i meddelelsen.

Købsprisen betales delvist via nyudstedte Catena-aktier, lyder det fra selskabet, der udsteder et omvendt beløb på 200 mio. svenske kr., som sælgeren i henhold til aftalen skal indsende som betaling for nyudstedte aktier i Catena.

"Emissionen, der finder sted for delvis at finansiere overtagelsen, er rettet mod sælgeren og tegnes og betales ved erhvervelsen i forbindelse med adgang," lyder det i meddelelsen.

Driftsoverskuddet for alle ejendomme forventes at udgøre ca. 45 mio. svenske kr.

Der er tale om et opkøb af en ejendom i Vamdrup med et udlejningsareal på 26.752 kvm, to ejendomme i Kolding med et udlejningsareal på 15.327 og 10.686 kvm.

Selskabet erhverver også en ejendom i Hvidovre med et udlejningsareal på 16.489 kvm og en ejendomi Risskov med et udlejningsareal på 4497 kvm. Den svenske ejendom i porteføljen har et udlejningsareal på 19.519 kvm.

Svensk investor rykker ind på det danske ejendomsmarked 

Mere fra EjendomsWatch

CEJ-ledelse efter endnu et år med vækst: Salling-aftale bringer os op i en ny klasse

CEJ leverer for andet år i træk vækst, hvilket adm. direktør Anne Marie Oksen bl.a. tilskriver effektivisering og automatisering. I et dobbeltinterview med EjendomsWatch fortæller formand Per Hallgren desuden, at en aftale indgået med Salling Group i det forløbne år repræsenterer et skridt "op i en ny klasse" for ejendomsadministratoren.

Udlandsdansker køber sjællandsk gods med værdi af over 100 mio. kr.

Aggersvold Gods, der har været ejet af Radiometer-arvingen Johan Schrøder, er overtaget af De Forenede Ejendomsselskaber med Jørgen Troelsfeldt i spidsen. Over for EjendomsWatch uddyber bestyrelsesformanden de videre planer med ejendommen. Mægler på salget erklærer sig meget tilfreds.

Klumme: Bygge- og ejendomsbranchen er i krig med samfundet

Nybyggeri er blevet naturens værste fjende, og danskerne har under coronaen fundet ud af, at vi ikke kan undvære det grønne, mener politisk rådgiver i denne klumme. Projektudviklerne må tidligt omfavne kritikerne og skabe den nødvendige folkelige opbakning til deres byggeplaner, lyder det.

Marriott-hotel bliver en del af PFA-milliardprojekt i Nordhavn

Core Hospitality bliver operatør på det amerikanske hotellejlighedskoncept Residence Inn by Marriott, der åbner som en del af bygherren PFA's byudviklingsprojekt Nordø i københavnske Nordhavn. Hotellet med små 100 lejligheder bliver det første af sin art i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier