EjendomsWatch

"Vi må leve med at blive kaldt underlødige og utroværdige"

REDAKTØRENS JULEHILSEN: Ikke alle bryder sig om, at EjendomsWatch dækker ejendomsbranchen med en klassisk journalistisk tilgang, hvor annoncører og samarbejdspartnere ikke bestemmer vores indhold. Men kun gennem rigtig journalistik er en række vigtige historier i årets løb kommet frem, skriver redaktør Jørgen Bendsen.

"På EjendomsWatch skriver vi både om det, der går godt, og det, der går skidt. Sidstnævnte får vi sjældent megen ros for," lyder det fra redaktør Jørgen Bendsen | Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Kære læser,

Tak for interessen for EjendomsWatch i 2019.

I begyndelsen af 2020 tager vi hul på vores femte år som ejendomsbranchens foretrukne nyhedsmedie, som i lighed med vores foreløbig 12 øvrige nichemedier er baseret på fair og kritisk journalistik, der er uafhængig af interesser hos eksempelvis annoncører.

På EjendomsWatch skriver vi både om det, der går godt, og det, der går skidt. Sidstnævnte får vi sjældent megen ros for – og ikke alle aktører i branchen bryder sig om, at eksterne øjne hviler på dem.

Vi har nu tænkt os at blive ved med at dække branchen på den måde, vi finder rigtigst. Hvor der sker en redaktionel bearbejdning af den information, vi forsynes med eller selv finder frem. Så må vi leve med at blive kaldt underlødige og utroværdige, når vi stiller til tider irriterende spørgsmål. Reaktionen fra enkelte aktører kan tyde på en udbredt praksis i branchen med, at pressemeddelelser blot videreformidles nærmest uredigeret.

De store, klassiske medier har nedprioritet ejendomsstoffet, har outsourcet det eller har valgt en drypvis dækning på trods af, at antallet af ejendomsinvestorer og omfanget af disse helt strategiske investeringer i disse år sætter rekorder.

På EjendomsWatch leverer vi en kontinuerlig dækning af branchen, som vi både redaktionelt og kommercielt kan se, at der er interesse for, hvor der dagligt er over 7000, der læser vores nyhedsbrev.

Nedenfor er oplistet et udpluk af de historier og sager i 2019, hvor EjendomsWatch har markeret sig med fair, kritisk journalistik og interview, der har vakt opsigt i branchen:

  • Gefion Group. Ingen andre medier har for alvor forholdt sig kritisk til den måde, den hurtigtvoksende, men tyndt kapitaliserede ejendomsudvikler finansierer sig på.
  • Bo-Vita. EjendomsWatch har undersøgt en række kritisable forhold i den almene boligforening, hvor det er lykkedes den snart 74-årige formand Jan Hyttel at nedkæmpe al modstand.
  • Heimstaden. Få andre medier har fulgt selskabets opkøbsoffensiv i Danmark og de personer, der står bag, i samme grad som EjendomsWatch.
  • NPV. EjendomsWatch har vedholdende fulgt med i den række af dårlige sager og skrinlagte projekter, som udvikleren Jens Schaumann står med.
  • Blackstone. Siden 2017 har EjendomsWatch omtalt den amerikanske investors talrige opkøb i Danmark og herunder beskrevet brugen af den senere så udskældte renoveringsparagraf.
  • Olav de Linde. For første gang satte den aarhusianske byggematador ord på sin formue i forbindelse med et generationsskifte.
  • Poul Erik og Jane Bech. Dobbeltinterview om videreførelsen af livsværket.
  • ATP Ejendomme. Dobbeltinterview med selskabets nye topledelse om strategi.
  • Stadsarkitekterne. Interviewserie med dem, der afgør god og dårlig byggestil og sikrer kulturarven rundt i landets kommuner.

Dertil kommer en fast og robust dækning af de største ejendomstransaktioner, herunder interviews med købere, sælgere og rådgivere, samt stærke historer om masseafgang af ejendomsadvokater hos Plesner, fyring af hoteloperatøren BCHG på det kommende Hilton-hotel i København og en nuanceret dækning af den forestående ændring af boligreguleringsloven.

I det kommende år vil EjendomsWatchs i forvejen stærke position blive udvidet med en større dækning af leverandører af ejendomsservice, facilty management, ejendomsadministration og andre former for services, ligesom også lovstof og domme med relevans for ejendomsbranchen vil komme til at fylde mere.

Alt i alt står EjendomsWatch således godt rustet til 2020.

Rigtig glædelig jul og godt nytår.

Jørgen Bendsen
Redaktør

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier