EjendomsWatch

Detail-topchef opfordrer til butiksfusioner

Sidste år lukkede Coop 82 butikker, hvoraf 76 var ejet af Coop Danmark. Coop-topchef Peter Høgsted opfordrer brugsforeningerne til at få kigget på, om det giver mening at lægge sig sammen i større forreninger for at fastholde det store butiksnetværk.

Foto: Linda Johansen

I alt 17 brugsforeninger kæmper ifølge Dansk Handelsblad med underskud og insolvens, og skal det ikke koste butikker livet i ofte mindre lokalsamfund, kan fusioner være en god løsning.

Ifølge Coops topchef Peter Høgsted er det ligegyldigt om butikkerne, der findes i koncernens kæder, er ejet af Coop eller af selvstændige brugsforeninger, men han opfordrer til, at der bliver gjort noget ved den hale af butikker, som ikke kører så godt. Til Dansk Handelsblad siger han, at der er en stigende interesse for at fusionere foreninger.

"Der har været en tendens til at vente lidt for længe med at kigge på fusioner som en mulighed. Her er vores budskab: Få nu talt sammen om at fusionere til større og stærkere brugsforeninger. Det er resultatet af det, vi ser, og det er rigtigt positivt," siger Peter Høgsted til bladet.

Sidste år lukkede Coop Danmark 76 butikker, mens de selvstændige brugsforeninger lukkede seks Coop-butikker. Landets 305 selvstændige brugsforeninger driver i dag omkring 400 butikker i den 1050 butikker store andelskoncern.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Netto-chef tror på 550 danske butikker inden udgangen af 2020 

Detailkæder mister danske butikker 

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier