EjendomsWatch

Styrelse slår døren op for frie data om ejendomme

Nu bliver det både hurtigere og nemmere at få adgang til oplysninger om ejendomme fra Bygnings- og Boligregistret. Det vil bl.a. komme ejendomsmæglere til gode.

Foto: Colourbox

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, der er en del af Skatteministeriet, har gjort det endnu nemmere at få adgang til data for professionelle brugere af Bygnings- og Boligregistret (BBR).

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Det vil komme ejendomsmæglere og virksomheder i finanssektoren til gode, som bruger systemet i forbindelse med blandt andet långivning, ejendomshandler og ejendomsbeskatning.

Det bliver lettere, fordi styrelsen eller deres datadistributører ikke længere skal lave en konkret vurdering af brugernes formål med at modtage BBR-data.

"Jeg forventer, at den frie adgang til almindelige BBR-data kommer til at have betydning for de professionelle brugere af BBR, som videreformidler data. Jeg lægger vægt på, at vi i Skatteforvaltningen arbejder for at skabe gode vilkår og mindske de administrative byrder for professionelle aktører," udtaler fagdirektør i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen Jens Daugaard i meddelelsen.

Data skal give grønnere ejendomme

Advokatkritik: Danmark risikerer at blive et helle for firmaer, der ser stort på persondata

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier