EjendomsWatch

Styrelse slår døren op for frie data om ejendomme

Nu bliver det både hurtigere og nemmere at få adgang til oplysninger om ejendomme fra Bygnings- og Boligregistret. Det vil bl.a. komme ejendomsmæglere til gode.

Foto: Colourbox

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, der er en del af Skatteministeriet, har gjort det endnu nemmere at få adgang til data for professionelle brugere af Bygnings- og Boligregistret (BBR).

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Det vil komme ejendomsmæglere og virksomheder i finanssektoren til gode, som bruger systemet i forbindelse med blandt andet långivning, ejendomshandler og ejendomsbeskatning.

Det bliver lettere, fordi styrelsen eller deres datadistributører ikke længere skal lave en konkret vurdering af brugernes formål med at modtage BBR-data.

"Jeg forventer, at den frie adgang til almindelige BBR-data kommer til at have betydning for de professionelle brugere af BBR, som videreformidler data. Jeg lægger vægt på, at vi i Skatteforvaltningen arbejder for at skabe gode vilkår og mindske de administrative byrder for professionelle aktører," udtaler fagdirektør i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen Jens Daugaard i meddelelsen.

Data skal give grønnere ejendomme

Advokatkritik: Danmark risikerer at blive et helle for firmaer, der ser stort på persondata

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier