EjendomsWatch

Minister går imod Fingerplanen: Vil give grønt lys til udvikling af strandpark i Køge

Torsdag præsenterer erhvervsministeren et hovedstadsudspil. Han vil bl.a. tage et opgør med Fingerplanen for hovedstadsområdet. Danmarks Naturfredningsforening kalder de nye planer for en "tivolisering" af naturen.

Vallensbæk Havn er en del af den strækning, den konservative erhvervsminister, Rasmus Jarlov, vil åbne op for at udvikle i nyt hovedstadsudspil og dermed bryde med Fingerplanen. | Foto: Lars Hansen

Havnebade, caféer, strandpromenader, saunaer og sejlsportsstævner.

I et hovedstadsudspil, som erhvervsministeren vil præsentere torsdag, er der plads til store visioner for Køge Bugt Strandpark. 

Visioner, som ellers hidtil har været forpurret af Fingerplanen, der angiver de store linjer for, hvordan hovedstadsområdet skal se ud.

Nu er ministeren kommet de fem kommuner langs strandparken til undsætning med en række ændringer af Fingerplanen.

"Jeg vil gerne understøtte de visioner, som kommunerne har om at udvikle området hernede, så flere borgere får glæde af det," siger den konservative erhvervsminister, Rasmus Jarlov til TV 2 Lorry.

"De visioner, man har, synes jeg er med respekt for områdets karakter som naturområde, og dem giver jeg nu grønt lys for."

Nu er ministeren kommet de fem kommuner langs strandparken til undsætning med en ny Fingerplan.

"Jeg vil gerne understøtte de visioner, som kommunerne har om at udvikle området hernede, så flere borgere får glæde af det," siger Rasmus Jarlov.

"De visioner, man har, synes jeg, er med respekt for områdets karakter som naturområde, og dem giver jeg nu grønt lys for."

Køge Bugt Strandpark er syv kilometer lang og menneskeskabt i slutningen af halvfjerdserne. 

Området indgår i Fingerplanen som én af de grønne kiler, hvilket kraftigt har begrænset mulighederne for udvikling.

I maj sidste år inviterede borgmestrene fra Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Greve derfor den tidligere erhvervsminister en tur på stranden med en bøn om at revidere planen. 

I den opdaterede plan står der nu, at "med blik på både strande, lystbådehavne og naturområder åbnes der mulighed for at videreudvikle Køge Bugt Strandpark til et attraktivt, rekreativt strandområde af regional betydning".

Det vakte stor begejstring, da nyheden onsdag blev overbragt til borgmestrene: 

"Det var jo det, man kalder en rigtig positiv overraskelse," siger Ole Bjørstorp (S), der er borgmester i Ishøj kommune og formand for Strandparken.

"Det skal jo give en fornyelse af hele strandparksområdet. Nu er "børnealderen" overstået for strandparken, fortsætter han med henvisning til, at Køge Bugt Strandpark snart har fyrre år på bagen," siger han.

Modsat de begejstrede borgmestre kaldte den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening i maj måned planerne for en "tivolisering" af naturen.

Erhvervsministeren forsøger at berolige:

"Der er jo ikke tale om, at strandparken hernede skal bebygges med store bygninger. Der er tale om, at man får lov til at bygge nogle stier, måske et skur til nogle kajakker og måske et ishus nede på havnen, så der er flere, der kan få glæde af område og flere, der kommer ud i naturen," siger han til TV 2 Lorry. 

"Der er bestemt ikke tale om, at det skal bygges til med store hoteller eller andre skrækscenarier. Det er stadigvæk et naturområde, og det skal udvikles som et naturområde."

Den ændrede Fingerplan sendes i otte ugers høring samtidig med hovedstadsudspillets offentliggørelse torsdag. Den forventes at træde i kraft først på foråret.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af TV2 Lorry.)

Køge-projekt koster ny nedjustering hos TK Development

Sampension gør entré i Køge for et trecifret millionbeløb

500 år gammelt skibsvrag forsinker Pensiondanmarks millionbyggeri

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier