Byråd vil sende butiksområde på skrump for at hjælpe midtbyen

Byrådet i Randers har sendt et forslag i offentlig høring, der skal begrænse størrelsen på et butiksområde i udkanten af byen for at hjælpe de mindre butikker i centrum.
Byrådet i Randers vil begrænse størrelsen på butiksområde i Paderup. | Foto: Google Maps.
Byrådet i Randers vil begrænse størrelsen på butiksområde i Paderup. | Foto: Google Maps.

Omsætningen i Randers midtby er faldet med 800 mio. kr. i de sidste 20 år, mens den i samme periode er steget med 700 mio. kr. i Paderup i udkanten af byen, hvor Randers Storcenter har hjemme. Nu vil byrådet hjælpe butikkerne i midtbyen ved at begrænse størrelsen på butikscentret, skriver Randers Amtsavis.

Byrådet har sendt et forslag i offentlig høring, der skal reducere arealet for det såkaldte aflastningscenter Paderup, som dækker over hele områdets butiksareal og ikke kun storcenteret, fra 93.000 kvm til 86.000 kvm. I øjeblikket er omkring 76.000 kvm udfyldt, fremgår det.

"Det positive er, at rammerne indskrænkes for aflastningscentret, som jeg jo egentlig hellere vil kalde et belastningscenter. Jeg havde dog foreslået, at man skar ned til 81.000 kvm, så jeg er faktisk i tvivl om, om jeg vil stemme for, når den tid kommer," siger Mogens Nyholm (R), medlem af udviklingsudvalget i Randers, til avisen.

Hos Venstre ønsker man ifølge Randers Amtsavis ikke at nedsætte rammen for området af frygt for, at den ikke kan sættes op igen, hvis det bliver nødvendigt. Christian Brøns (V), medlem af økonomiudvalget, siger til avisen, at midtbyen ikke bliver styrket af en svækkelse af Paderup.

Hos Socialdemokratiet bekymrer man sig ikke for, om det er muligt at udvide aflastningscenter Paderup i fremtiden, hvis man reducerer det nu.

"Hvorfor skulle vi ikke kunne det? Vi arbejder jo sammen med omegnskommunerne på mange punkter, så det kan vi selvfølgelig også her, hvis det bliver nødvendigt på et tidspunkt. Randers midtby lider voldsomt, så vi vil gerne have sat lys på, hvad man vil med midtbyen i fremtiden," siger Steen Bundgaard (S), medlem af økonomi- og udviklingsudvalget, til avisen.

Foruden en begrænsning af aflastningscentret Paderup indeholder forslaget, at den maksimale størrelse på dagligvarebutikker i Randers midtby øges til 5000 kvm fra 3500 kvm. Samtidig må der ikke planlægges nye overdækkede butikscentre i Paderup, og det maksimale bruttoetageareal for dagligvare- og udvalgsvarebutikker må ikke overstige henholdsvis 1200 kvm og 5000 kvm, fremgår det.

Danish Crown udsætter opførelsen af nyt hovedkontor

Startskud for ny Randers-bydel

Randers giver grønt lys til nye lejeboliger for 330 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også