EjendomsWatch

Kritik af nye ejendomsvurderinger: "Vi er i dag ikke tættere på korrekte ejendomsvurderinger, end vi var i 2013"

Skat arbejder intenst på et nyt ejendomsvurderingssystem. Partner i Dansk Ejendomsforvaltning mener dog, at de nye bliver lige så upræcise som de gamle.

Foto: PR

I 2013 begyndte sagen om de fejlagtige ejendomsvurderinger at rulle i medierne, efter Rigsrevisionen havde rejst hård kritik af de daværende vurderinger. Skandalen ledte til, at der skulle udarbejdes et nyt vurderingssystem. En opgave, som Skatteministeriet siden har arbejdet intenst på.

Henrik Bjørn Christensen, som er partner i Dansk Ejendomsforvaltning og har rådgivet Skatteministeriet om det nye ejendomsvurderingssystem, mener dog ikke, at det nye system bliver bedre end det gamle.

Det skriver Børsen.

"På trods af alt det arbejde, der er lavet i Skatteministeriet og bliver lavet i Vurderingsstyrelsen, er vi er i dag ikke tættere på korrekte ejendomsvurderinger, end vi var i 2013. Det er mission impossible, man er ude i," siger han til avisen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) afviser kritikken. Han har intet problem med at stå på mål for, at det kommende system bliver "langt bedre" end det gamle, siger han til Børsen. Efter planen skal Vurderingsstyrelsen sende de nye vurderinger ud til de danske boligejere i første halvår 2019.

Frygt for at valg udskyder de nye ejendomsvurderinger

Ejendomsvurderinger får sin egen styrelse

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier