EjendomsWatch

Detailkæde vil bygge flere varehuse med eget ejendomsselskab

Svenske Biltema, som har 11 varehuse i Danmark, vil udvide antallet. Det skal ske igennem detailkædens eget ejendomsselskab og for egne penge, fastslår dansk direktør.

Adm. direktør i detailkæden Biltema, Jacob Møller. | Foto: PR

Den svenske butikskæde Biltema vil bygge to nye varehuse i Danmark med åbning i 2019, og kæden vil selv stå for hele processen - lige fra allerførste byggesten, lyder det i en pressemeddelelse fra Biltema.

De to nye danske varehuse kommer til at ligge i Roskilde på Sjælland og Hjørring i Nordjylland.

Udvidelsen er en del af en større plan om flere varehuse i hele Norden. For at kunne koordinere de mange ekspansioner har detailkæden oprettet sit eget ejendomsselskab, Biltema Real Estate, som har selvstændige aktieselskaber i Sverige, Norge, Finland og Danmark, og som kommer til at eje de nye ejendomme og grunde, lyder det.

"Vi går meget op i selv at klare det hele. Vi vil selv købe ejendomsjorden, bygge varehusene og derefter selv eje og styre dem. Vi tror på, at det giver betydeligt bedre varehuse, og på den måde kan vi også sikre, at vores byggerier er miljøvenlige og lever op til vores krav," udtaler Daniel Wellbro, bestyrelsesmedlem i Biltema Real Estate Denmark.

Biltema Real Estate ejer samtlige af kædens ejendomme, der samlet løber op i over 800.000 kvm, hertil kommer 200.000 kvm, som er under opførelse.

"Vi drømmer jo om hele tiden at åbne flere varehuse, og nu har vi styr på modellen for det. Så er det bare om at finde de rigtige byggegrunde med god beliggenhed," udtaler Jacob Borring Møller, der er direktør i Biltema Danmark.

Bilkæden skriver, at man selv vil stå for finansieringen af nybyggeriet, og at selskabet uden problemer selv kan betale.

"Vi ønsker ikke at være i hænderne på andre. Derfor finansieres vores byggerier udelukkende for egne midler," lyder forklaringen fra Jacob Borring Møller.

Finansieringen af varehusene kommer ikke til at gå igennem banker eller andre eksterne finansieringsmuligheder.

7-Eleven vil åbne 60 nye butikker på fem år

Danmark har langt flere butikker end officielle tal viser

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier