EjendomsWatch

Aart Architects opkøber norsk konkurrent

Mens flere arkitektfirmaer bliver opkøbt af udenlandske aktører, vælger den aarhusianske tegnestue at ekspandere i Norden.

Aart Architects har blandt andet tegnet Udlændingestyrelsens kommende domicil i Næstved. | Foto: PR-visualisering: Aart Architects.

Aart Architects opkøber Oslo-baserede SJ Arkitekter i jagten på vækst i Norge, skriver Børsen. Med opkøbet fordobler Aart Architects sin omsætning i Norge til 60 mio. kr.

"Vi vil gerne vende billedet 180 grader. Vi har så meget god, dansk arkitektur, og den vil vi gerne bringe endnu mere ud i Norge i eget regi. Med opkøbet af SJ Arkitekter får vi en endnu større platform til at gøre det," siger Torben Skovbjerg Larsen, direktør og medstifter af Aart Architects, til Børsen.

Parterne har aftalt at holde købesummen hemmelig, men ifølge Torben Skovbjerg Larsen er opkøbet sket uden finansiering udefra. Aart Architects  kom ud af 2017 med en omsætning på 105 mio. kr., mens overskuddet før skat kom op på 7 mio. kr.

Aart Architects går med opkøbet mod den hidtidige tendens i 2018, hvor en række danske arkitektfirmaer er blevet solgt til udenlandske aktører.

Ingeniørorganisation: Naturligt at vi æder arkitekter og ikke omvendt

Udenlandske rådgiverfirmaer sværmer om danske tegnestuer

Schmidt Hammer Lassen-direktør: Salg bygger bro til USA

Svensk milliardkoncern overtager dansk arkitektfirma med 90 mand

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier