EjendomsWatch

Aarhus Letbane kører med passagerer torsdag

Fra klokken 11 torsdag er det gratis at køre med letbanen i Aarhus. Fredag ventes den i almindelig drift.

Foto: PR-visualisering

Letbanen i Aarhus vil fra torsdag begynde at køre med passagerer. Den ventes at være i almindelig drift tidligt fredag morgen, oplyser Trafikstyrelsen, Aarhus Kommune og Aarhus Letbane.

Det vil fra torsdag klokken 11 være gratis at køre med letbanen resten af dagen.

Den kommer til at køre seks gange i timen mellem togstationen i Aarhus og Aarhus Universitetshospital i Skejby. Der er i alt 12 stop.

Tidligere onsdag oplyste Trafikstyrelsen, at man havde givet grønt lys til, at letbanen kunne begynde at køre med passagerer, såfremt en række sikkerhedsbetingelser bliver opfyldt. 

Selskabet bag, Aarhus Letbane, har nu tygget på det og siger, at man er klar til at tage letbanen endeligt i brug.

Indvielsen vil torsdag klokken 10.00 blive fejret ved DOKK1 på havnen med taler fra regionrådsformand Bent Hansen (S) og rådmand Kristian Würtz (S).

Efter torsdagens fejringer indledes den officielle drift. Det sker fredag klokken 04.50.

Det var egentlig også meningen, at der skulle være fejring 23. september. Her var det planen, at letbanen skulle åbne, men det blev aflyst med én dags varsel.

Åbningen var planlagt til at skulle foregå under pomp og pragt. 

Men kransekage og skåltaler måtte aflyses, fordi Trafikstyrelsen ikke kunne sikkerhedsgodkende letbanens operatør, Keolis. Der var også problemer med letbanens regler for teknisk vedligehold.

Siden den aflyste åbning har Trafikstyrelsen og Aarhus Letbane afholdt en række møder for at få godkendt letbanen hurtigst muligt.

Trafikstyrelsen er undervejs blevet kraftigt kritiseret af Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), der har kaldt styrelsen "magtarrogant" og udtrykt manglende tillid til styrelsen. 

Onsdag vil Bundsgaard dog ikke tale om al virakken.

"Der er blevet sagt og skrevet meget om letbanen, men i dag er jeg bare glad," lyder det.

Trods kaotisk start: Aarhus gør klar til ny etape af letbane

Borgmester: Minister må undersøge forsinkelse af letbane

Aarhus Letbane rejser erstatningskrav mod operatør

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier