EjendomsWatch

CBS-professor forudser nye polstringskrav fra risikoråd

Mandag mødes Det Systemiske Risikoråd for at diskutere nye kapitalkrav til bankerne, og professor Jesper Rangvid forudser, at rådet anbefaler øgede krav, skriver Børsen.

Foto: CBS

Senere mandag skal Det Systemiske Risikoråd diskutere, om man bør anbefale erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) at aktivere en kontracyklisk buffer, dvs. et nyt kapitalkrav til bankerne. Ifølge CBS-professor Jesper Rangvid vil og bør rådet komme med en anbefaling med øgede krav i et eller andet omfang, skriver Børsen.

Den kontracykliske buffer er et værn mod dårligere tider, eftersom bankerne tvinges til at lægge til side i opgangstider. Bufferen er i dag på nul og kan i 2018 maksimalt sættes til 2 pct. af de risikovægtede aktiver.

Baggrunden for diskussionen er, at Nationalbanken i en rapport i slutningen af november skrev, at forudsætningerne for at aktivere bufferen var til stede. Da nationalbankdirektør Lars Rohde er formand for Det Systemiske Risikoråd og en anden direktør herfra, Per Callesen, også sidder med ved bordet, mener Rangvid, at der er stor sandsynlighed for, at der lander en anbefaling med nye krav til bankerne på ministerens bord. Og det vil være en god idé, mener han:

"Det kan godt være, at der ikke er særlig meget udlånsvækst lige nu. Men boligpriserne stiger rimelig kraftigt, og aktiepriserne stiger rimelig kraftigt, og der går mindst et år, inden kapitalbufferen kan træde i kraft. Derfor hører jeg til dem, der mener, at det er fornuftigt at indfase bufferen," udtaler Jesper Rangvid til Børsen, men understeger, at han ikke mener, at kapitalbufferen skrues helt op med det samme.

(Denne artikel er leveret af FinansWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Professor: Finansielt stormvejr kan blæse dansk økonomi omkuld

Forsiden lige nu

Malta-investor køber grund - vil bygge eksklusive boliger ved Køge

Efter en årelang proces er det lykkedes ejerne bag Nimgården at komme af med en grund på 7,5 hektar land. Advokat på handlen fortæller til EjendomsWatch, at de første 33 boliger skal stå klar i 2020. Det er ikke købers første ejendomsinvestering i Danmark, siger rådgiver.

Analysebureau: Spekulativt byggeri er ikke udbredt

Faldet i priserne på boligmarkederne i Danmarks nabolande, skal man ikke forveksle med tegn på, at en boble er ved at briste. Det er en priskorrektion skabt af mere byggeri - også i Danmarks bygges der over gennemsnittet, skriver analysehus.

Mørke skyer over Magasins britiske ejer

To britiske kreditforsikringsselskaber har skruet ned for, hvor store ubetalte regninger, de vil dække for Debenhams leverandører, skulle stormagasinet ende i den situation, hvor man ikke selv kan betale.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier