København vinder international klimapris for tredje gang

Københavns Kommune overvåger energiforbruget på skoler, daginstitutioner og kulturhuse for at få energibesparelser og mindske CO2-udslip. Kommunen bliver nu hædret med den internationale klimapris, C40 Award.
Foto: Ritzau Scanpix/Lars Krabbe
Foto: Ritzau Scanpix/Lars Krabbe

København var blandt vinderne, da C40 Cities Award i denne uge blev uddelt i Chicago med overværelse af USA’s tidligere præsident, Barack Obama. Københavns Kommune modtager klimaprisen for sit omfattende arbejde med strategisk energiovervågning, energistyring og energirenovering i kommunens ejendomme, meddeler kommunen.

"København skal gå forrest med grønne løsninger, som inspirerer andre storbyer. Derfor er jeg virkeligt stolt over, at København nu for tredje gang vinder C40's prestigefyldte klimapris – denne gang for vores indsats med at gøre vores bygninger mere energieffektive og klimavenlige. Det er stort!," siger overborgmester Frank Jensen (S) i meddelelsen.

København vinder klimaprisen, fordi den danske hovedstad er den første by i verden, som har et centralt energiovervågningssystem, der monitorerer og optimerer energiforbruget i kommunens bygninger, fremgår det.

Københavns Ejendomme & Indkøb har installeret overvågningssystemet på kommunens ejendomme. Med systemet kan kommunen aflæse forbruget af el, vand og varme på timebasis og løbende justere og forbedre energiforbruget i bygningerne.

Energioptimering af bygningerne er del af kommunens samlede indsats for at nå målet om, at København skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

København vandt sammen med værtsbyen Chicago C40-prisen i kategorien for energieffektivitet og ren energi. De vandt foran de fire øvrige finalister i kategorien; Austin, Knoxville, Vancouver og den kinesiske storby Qingdao, fremgår det.

C40 Awards er blevet uddelt siden 2013. København har vundet to gange før – i 2013 for sin klimaplan for et CO2-neutralt København i 2025 og i 2016 for sin skybrudsplan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også