EjendomsWatch

Presset Matas-kæde varsler butikslukninger

Matas' nye adm. direktør har en uge efter sin tiltrædelse løftet sløret for en 90 dages-plan, som skal ruste materialistkæden til den skærpede konkurrence på markedet.

Foto: Carsten Ingemann/Jyllands-Posten

Gregers Wedell-Wedellsborg går hårdt til værks for at ruste Matas til en øget konkurrencesituation. Den nye topchef i materialistkæden varsler en række tiltag for at frigøre ressourcer til nye satsninger med det formål at styrke kundeoplevelsen og konkurrenceevnen.

Priserne på Matas' produkter bliver "skarpere", de 1,8 mio. Club Matas-medlemmer får flere fordele, og Stylebox-kæden, der består af fem butikker, lukker, og tre af disse omdannes til Matas-butikker. Arbejdet med at tilpasse butiksnettet accelereres primært i byer, hvor der er mere end én Matas-butik, lyder det i forbindelse med præsentationen af regnskabet for andet kvartal i det forskudte regnskabsår 2017/18.

"Her og nu vil vi frigøre tid og kræfter til de aktiviteter, der betyder mest for vores kunder. Det betyder både til- og fravalg. Planen er et udtryk for, at bestyrelsen og jeg har taget handsken op og er klar til forandringer allerede nu," siger Gregers Wedell-Wedellsborg i en pressemeddelelse.

Matas havde tilbagegang på bundlinjen i andet kvartal i det forskudte regnskabsår 2017/18. Resultatet efter skat landede på 40,3 mio. kr., og omsætningen lød på 778 mio. kr.

I andet kvartal i 2016/17 fik Matas et overskud efter skat på 54,6 mio. kr. og en toplinje på 771,6 mio. kr. Like-for-like væksten endte i andet kvartal i år på 0,8 pct. mod minus 1,5 pct. i perioden sidste år.

Resultatet af den primære drift faldt til 57 mio. kr. fra 78,5 mio. kr., og EBITA-marginen landede på 12,2 pct. mod 14,7 pct. i andet kvartal sidste år.

"Trods skærpet konkurrence øgede Matas omsætningen i andet kvartal 2017/18, blandt andet som følge af øget efterspørgsel efter high-end Beauty-produkter og en stigning i kundernes varekurv. Regnskabet for 1. halvår 2017/18 er imidlertid utilfredsstillende og lever ikke op til Matas' ambitioner," siger Gregers Wedell-Wedellsborg i regnskabet.

Salget svigter i Matas' butikker og koster nedjustering

Matas-kæden fyrer topchefen efter svigtende resultater

Matas-chef: Normal-kædens fremmarch er gået i stå 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier