EjendomsWatch

CBRE: Slutspurt sender handelsåret 2017 tæt på 100 mia kr

Nye estimater fra erhvervsmægleren skubber forventningerne for danske ejendomshandler mod et nyt rekordniveau. Dermed tror CBRE på mere travlhed i årets sidste måneder end andre erhvervsmæglere.

En af årets hidtil største handler var norske Wenaasgruppens køb af hotellet Bella Sky for 1,6 mia. kr. | Foto: PR

Erhvervsmægleren CBRE forventer fortsat høj aktivitet på det danske ejendomsmarked i fjerde kvartal af 2017, skriver Børsen. Det vil bringe transaktionsvolumen for året op omkring 92-98 mia. kr., hvilket er 12-18 mia. højere, end Red Property Advisers og Sadolin & Albæk har vurderet.

"Vi kan se, at der er gennemført transaktioner på 56 mia. kr. til og med tredje kvartal 2017. Historisk ligger fjerde kvartal ikke lavere end de andre kvartaler. Tværtimod. Samtidig kan vi se på vores egen pipeline i CBRE, at vi i hvert fald kommer op i 90'erne og tættere på de 100 mia. kr." siger Mikael Glud, afdelingsdirektør i CBRE, til Børsen.

Sadolin & Albæks seneste skøn for året 2017 ligger på 80 mia. kr. og er dermed et af de estimater, som ifølge Mikael Glud skyder for lavt. Peter Winther, adm. direktør og partner hos Sadolin & Albæk, er enig med CBRE i, at det går stærkt for tiden, og derfor kan transaktionsvolumen ende med at komme tættere på Mikael Gluds vurdering.

2017 giver dermed baghjul til det hidtidige rekordår 2016, hvor transaktionsvolumen nåede 65 mia. kr. mod 49 mia. kr. i 2015. I 2009 var omsætningen nede og vende på 11 mia. kr.

Erhvervsmægler: Tredje kvartal bød på handler for 20,9 mia. kr.

Sadolin & Albæk: 2017 bliver rekordår for investeringsejendomme

CBRE: Milliardhandler trækker ejendomsmarkedet mod højere niveau

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 18 i ejendomsbranchen

Landets største ejendomsinvestorer forfølger åbenlyst hver deres investeringsstrategi. Læs EjendomsWatchs tilbageblik, der nu udkommer ugentligt – hver fredag.

Investeringschef skifter Pears ud med Nrep

Nrep bliver Sofie Vett Raaschous nye arbejdsgiver, efter at hun har sagt farvel til Pears Globals danske afdeling, hvor hun de seneste tre år har været investeringschef. Til EjendomsWatch fortæller hun mere om sin kommende opgave hos Nrep, som hun "anser for at være absolut markedsledende."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier