EjendomsWatch

Kommuner sætter bremse på lavere dækningsafgift

En del kommuner i hovedstaden sænker fra nytår den lokale skat på firmabygninger, men det samlede fald i dækningsafgiften er markant mindre end de foregående år. De kommunale skatter under ét stiger fra nytår, og ministeren varsler sanktioner.

Næstved er blandt de kommuner, som næste år sænker dækningsafgiften på erhvervsejendomme. | Foto: PR

8,9 mio. kr. skrumper de opkrævede dækningsafgifter fra nytår. Dermed foretager landets 98 kommuner en opbremsning i de senere års fald i den lokale skat på virksomhedsbygninger. I år var faldet således 85 mio. kr. og i 2016 på godt 43 mio. kr.

De vedtagne ændringer betyder, at dækningsafgiften på knap 2,3 mia. kr. skrumper med 4 promille mod et fald på 4 pct. – 10 gange så meget – med budgetterne vedtaget for et år siden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier